Margus Hunt (92) püsib heas vormis, kuid Colts aina kaotab.Foto: USA TODAY Sports
NFL ameerika jalgpalli liiga
27. november 2017, 20:00

Colts ei adu, kui kaua matš kestab. Hunt murrab isukalt (1)

„Siin riietusruumis teatakse, kui hea see meeskond tegelikult olla võib,“ ütles pettunud ameerika jalgpallur Margus Hunt pühapäeva õhtul. Tema koduklubi Indanapolis Colts oli äsja saanud järjekordse kaotuse, seekord numbritega 16:20 Tennessee Titansilt.

Matš kulges tuttavat rada mööda – poolajapausi ajal juhtis Colts 13:6, kuid lubas vastastel ikkagi võidu võtta. Sarnane stsenaarium kordus tänavu juba kuuendat korda. 11 vooruga on tiimil koos vaid kolm võitu ning iga viimanegi kui maha mängitud eduseis jääb valusalt kripeldama.

„Peame aru saama, et need matšid kestavad 60 minutit,“ ütles tusane peatreener Chuck Pagano. „Ei, need mängud ei ole 30 ega isegi mitte 45 minuti pikkused. Kõik kestavad vähemalt tunni.“

AFC lõunadivisjonis ollakse kolme võiduga viimased, Jacksonville Jaguars ja Tennesse Titans on seitsme võidu peal, Houston Texansil on Coltsist üks võit enam. Põhihooja lõpuni jääb veel viis vooru ja Hundi koduklubi vajab play-off’i pääsemiseks väikest imet.

Kuigi Coltsi hooaeg on üldises plaanis ebaõnnestunud, siis endine kettaheitja Margus Hunt näitab silmapaistvat mängu ja teenib pidevalt ekspertidelt kiidusõnu. Muuhulgas arutlevad paljud Cincinnati linna ajakirjanikud selle üle, miks varem nende linna au ja hiilguse ehk Bengalsi särki kandnud eestlane alles nüüd õitsele lõi.

Karksi-Nuia mees on osalenud 11 matšis ja näidanud senise karjääri parimat statistikat. Lisaks ühele sack’ile (palliga mängujuhi maha murdmine) on ta 11 korral jalust maha rebinud palliga vastasmängija. Kaks korda on ta käe vahele saanud oponentide söödule.

Coltsi kaitseliin ongi tegelikult üsna korralikke esitusi näidanud ja kehvade tulemuste puhul peab süüdlast otsima pigem ründajate hulgast. Vigade paranduseks tekib võimalus juba pühapäeval, kui võõrsil kohtutakse taas Jacksonville Jaguarsiga, kellele koduväljakul kaotati 0:27.

„Oleme kaotamisest väsinud,“ ütles kaitsja Jonathan Hankins kohalikele ajakirjanikele. „Samamoodi, nagu teie olete sellest kõigest väsinud.“