Rain Veideman Suurbritannia vastu.Foto: Alar Truu
Korvpall
27. november 2017, 21:25

Nulli peale jäänud Veideman: kui kaotanud oleksime, siis oleks küll s*tt tuju olnud

Eesti korvpallikoondis alistas 2019. aasta MM-valiksarjas Kalevi spordihallis Suurbritannia 73:70 ja sai H-grupis ühe kaotuse kõrvale esimese võidu. Eesti harjumuspärane skooriliider Rain Veideman jäi täna nulli peale, aga võidurõõmu see ei vähendanud.

"Kui võidame, ei ole mul vahet, mitu punkti ma viskan. Aga kui kaotanud oleksime, siis oleks küll s*tt tunne olnud," rääkis viskeid seitsmest null tabanud Veideman pärast kohtumist.

10 sekundit enne mängu lõppu kukkus Veideman Eesti 73:70 eduseisus pikali ja poolekspalli tulemusena sai rünnakuõiguse Suurbritannia. Õnneks Dan Clarki kolmene ei tabanud...

"Lihtsalt hea meel on, et võitsime. Saime paaril korral vahe sisse, sest olime agressiivsed ja ei löönud risti ette. (Janar) Talts lüpsis (Dan) Clarki iga nurga alt. Väga kõva! Vastased panid pigem pea ees sisse ja neile anti minu hinnangul liiga kergelt vabaviskeid," lausus pärast Kristjan Kanguri vigastada saamist taas kaptenikohuseid täitnud Veideman.

Otsustavatel hetkedel läks Kalevi spordihallis lahti korralik möll ja Veidemanil oli atmosfääri kohta öelda ainult head.

"Kalevi spordihallis oli duhh hoopis teine. Oleks Saku suurhallis ka kogu aeg nii palju rahvast, siis ma ei tea, mis juhtuks," sõnas ta. Tõsi, ametlikel andmetel oli saalis 1640 inimest, aga palju rohkem värskenduskuuri läbinud halli ei mahugi.