Martin Paasoja mängus Suurbritanniaga.Foto: Alar Truu
Korvpall
27. november 2017, 21:39

Eesti resultatiivseimaks tõusnud Paasoja: kui kolmest britist mööda saime, oli edasi juba palju lihtsam

Eesti korvpallikoondis alistas 2019. aasta MM-valiksarjas Kalevi spordihallis Suurbritannia 73:70 ja sai H-grupis ühe kaotuse kõrvale esimese võidu. Eesti resultatiivseimana 15 punkti visanud Martin Paasoja sõnul eristas reedel Iisraelis saadud suurt kaotusmängu tänasest eestlaste agressiivsem tegutsemine.

"Kui ma poleks (pärast 68:88 kaotust) uskunud, et täna Suurbritanniat võidame, poleks ma õige korvpallur. Olime seekord stabiilsemad ja agressiivsemad. Seetõttu saime rohkem vabadelt kohtadelt visata. Koduseinad aitasid ka loomulikult," rääkis väljakult viiest neli ja vabaviskeid kaheksast seitse tabanud Paasoja.

Eesti jäi Suurbritannia maa-ala pressiga mitu korda hätta, aga sellest hoolimata visati avapoolajal 44 punkti. "See oli avantüristlik pressing. Nad üritasid teha palju vaheltlõikeid, aga kui saime kolmest mehest mööda, oli juba oluliselt lihtsam," selgitas tagamängija.

Kas Rain Veidemani algviisikusse mittekuulumine pani Paasojale ja Tanel Kurbasele kohustuse maksku, mis maksab, teravust teha? "Jah, alustasin agressiivselt, aga sellega polnud see seotud. Teravust tuleb nagunii teha, kellegi peale lootma ei saa jääda. Nagunii teadsime, et küll ta varsti pingilt mängu saab," vastas Paasoja.