Võidukas Venemaa laskesuusatiim Šotsis. Jana Romanova (kõige vasakul) Olga Viluhhina (paremal).Foto: PETER PARKS
Talisport
27. november 2017, 22:45

EI MIDAGI UUT! Venemaa dopingupatustelt talisportlastelt võeti veel kolm olümpiamedalit (5)

Venemaa aastatepikkuse süsteemse dopingutarvitamise tagajärgedel pole ikka veel lõppu, kui meie idanaabrid jäid ilma veel kolmest 2014. aasta Šotsi olümpiamedalist. 

Keelatud ainete tarvitamises leiti süüdi olevat Aleksei Negodailo ja Dmitri Trunenkov, kes kuulusid kuldmedali võitnud meeste neljabobi tiimi. 

Jana Romanova ja Olga Viluhhina olid osalised laskesuusatamise teatesõidus, kus teeniti hõbemedal, millest kahe naise dopingutarvitamise tõttu nüüd ilma jäädakse. Viluhhina sai teise koha ka individuaalvõistlusel. 

Lisaks jäi vahele ka skeletonisõitja Sergei Tšudinov, kellel aga medalinõudlejate sekka asja polnud. Kõigile viiele eelnimetatule määrati eluaegne olümpiakeeld. 

Massiivne dopingutarvitamine on rahvusvahelise olümpiakomitee (IOC) pannud küsimuse ette, kas 2018. aasta mängudel lastakse Venemaa koondisel osaleda. Lõplik otsus tehakse 5. detsembril. 

Ühtekokku on Venemaalt võetud tagantjärgi käest 13 medalit, millest kuus on kuldsed. Eluaegse olümpiakeelu on teeninud 19 talisportlast.