David Fizdale.Foto: Soobum Im
Korvpall
28. november 2017, 09:57

VIDEO | Kevadel korvpallifännide südamed võitnud treener lasti lahti, NBA on šokis

Korvpalliliigas NBA kaheksa mängu järjest kaotanud Memphis Grizzlies otsustas vallandada peatreener David Fizdale'i, kirjutas ESPN.

Eelmisel hooajal Memphist juhendama asunud Fizdale'i ei päästnud ka asjaolu, et kaotustelaine langes kokku põhimängujuht Mike Conley Achilleuse kõõluse vigastusega. Küll tekkisid tal erimeelsused Hispaania koondislase Marc Gasoliga, kes jäi hiljutises kaotusmängus Brooklyn Netsile otsustavatel hetkedel pingile ja oli juhendaja peale hingepõhjani solvunud.

43aastase Fizdale'i asendajaks saab J.B. Bickerstaff, kes juhendas hooajal 2015/2016 pärast Kevin McHale'ile sule sappa andmist Houston Rocketsit.

Kevadel kaotas Grizzlies NBA play-off'i avaringis küll mängudega 2:4 San Antonio Spursile, aga Fizdale'i sõnavõtt pärast teist matši võitis paljude korvpallisõprade südamed. Fizdale pahandas kohtunikega, kes andsid tema arvates Spursile liiga palju ja Grizzliesile liiga vähe vabaviskeid.

Fizdale'i emotsionaalne tiraad:

Paljud NBA mängijad ja treenerid väljendasid pahameelt, et Grizzlies ei andnud Fizdale'ile rohkem aega.

"Tahan vastuseid. Tundub, et ta tehti lihtsalt patuoinaks," kirjutas Cleveland Cavaliersi superstaar LeBron James Twitteris.

"Olen šokis. Terve Memphise meeskond on vigastatud ja Mike Conley kaotus on neile eriti valus. Arvan, et Fizdale kuulub NBA parimate treenerite sekka. Ta on terava mõistusega, tugev ja tark. Otsus oli täiesti ootamatu," lisas valitseva meistri Golden State Warriorsi juhendaja Steve Kerr ESPNile.