Ronnie O'Sullivan.Foto: James Linsell-Clark / SWNS.com
Spordivaria
1. detsember 2017, 15:15

Kas O’Sullivan kuulub tõesti Federeri, Woodsi, Schumacheri ja Messiga samasse punti? (1)

Spordimaailm on juba 25 aastat saanud kaasa elada erakordse talendiga snuukrimängija Ronnie O’Sullivani ülivärvikale eduloole. Endine maailmameister Peter Ebdon avaldas arvamust, et O’Sullivani puhul on tegemist ühe kõigi aegade säravaima sportlasega.

Peagi 42. sünnipäeva pidav O’Sullivani peeti juba teismelisena erakordseks mängijaks, kuid ilmselt poleks keegi arvanud, et temast saab snuukri jaoks eluliselt oluline tegelane. Just O’Sullivani toel on snuukri populaarsus maailmas kasvanud ning auhinnarahad ning vaatajanumbrid tõusevad. Arvatakse, et ilma O'Sullivani karismata oleks spordiala käekäik vastupidine.

Viiekordne maailmameister võitis tänavu oma karjääri 30. ranking’u turniiri ning läheneb selles arvestuses Stephen Hendryle (36 võitu). Kuid erinevalt Hendryst võidab O’Sullivan masside südameid ja poolehoidu.

„Ronnie O’Sullivan kuulub ajaloo suurimate spordimeeste hulka, selles pole mingit kahtlus,“ ütles Ebdon BBCile. „Ta kuulub samasse punti koos teiste alade suprstaaride Roger Federeri, Tiger Woodsi, Michael Schumacheri ja Lionel Messiga.“

Ronnie O'Sullivan. Foto: BEN STANSALL

Ebdon jätkas: „Räägin siinkohal üliandekatest mängijatest, nendest, kellel on kõige enam looduslikku annet. Neid vaadates näivad asjad väga lihtsad, sest nad on täiesti teisel tasemel.“

Ka O’Sullivan ise pole kuigi tagasihoidlikku joont hoidnud ning mullu lahkas ta oma populaaruse tagamaid nõnda: „Sporti vaadates on võitja loomulikult oluline, kuid ma tahan, et lisaks sellele lahutaks keegi mu meelt. Mõlemat tehes oled võitnud jackpot’i. See teebki mind unikaalseks ja eristab teistest.“

O’Sullivani sõnul suudab ta fännidele pakkuda sõud nagu Alex Higgins ja Jimmy White, saavutades samal ajal võrreldavaid tulemusi Stehpen Hendry ja Steve Davisega.

BBC korraldas ka hääletuse, kus valiti snuukriajaloo parimat mängumeest. O’Sullivan võitis pika puuga Hendry ees, üksikuid hääli jagus ka Davisele ja John Higginsile.