Diego Maradona näitab koos Venemaaga A-gruppi loositud Uruguai sedelit.Foto: YURI KADOBNOV
Jalgpall
1. detsember 2017, 17:59

Jalgpalli MMi alagrupid selged: Venemaal vedas, Hispaania kollitab Portugali, Islandil õnne polnud (3)

Täna said Kremlis toimunud loosimise järel selgeks 2018. aasta jalgpalli MMi alagrupid. MMi avamäng peetakse 14. juunil Moskva Lužniki staadionil Venemaa ja Saudi Araabia vahel, finaal toimub 15. juulil samuti Lužniki staadionil.

A-grupp: Venemaa, Saudi Araabia, Egiptus, Uruguai.

Peoperemehed said kingituseks võimalikest ehk lihtsaima grupi. Aga kui venelased näitavad sama mannetut esitust kui 2016. aasta EMil, on Uruguai ja ilmselt ka Egiptus võimelised neile tuult alla tegema.

Endine Nõukogude Liidu koondislane ja treener Nikita Simonjan näitab Venemaa koondise sedelit. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV

B-grupp: Portugal, Hispaania, Maroko, Iraan.

Portugal sai teisest tugevusgrupist vastu halvima võimaliku variandi ehk Hispaania, aga edasi peaks saama mõlemad Ibeeria poolsaare riigid. Pealegi saadakse kaheksandikfinaalis vastane A-grupist, nii et pole hullu.

C-grupp: Prantsusmaa, Austraalia, Peruu, Taani.

Üks ühtlasemaid gruppe, edasipääsulootusi võivad hellitada kõik riigid. Prantsusmaad rahuldab aga ainult esikoht, muidu on kaheksandikfinaalis oht kokku minna Argentiinaga, kes on D-grupi favoriit. Aga ega Horvaatia poleks palju lihtsam variant.

D-grupp: Argentiina, Island, Horvaatia, Nigeeria.

2016. aasta EMi cute story Island peab kaheksandikfinaali jõudmiseks kõvasti higistama. Loomulikult ei tea keegi, kas Argentiina saab juuniks oma probleemidest üle ja seega ei pea saareriigi elanikud veel pisaraid valama. Aga edestada nii Argentiinat kui ka Horvaatiat on raske.

E-grupp: Brasiilia, Šveits, Costa Rica, Serbia.

2014. aasta MMi võõrustaja Brasiilia ei saa loosiõnne üle rõõmustada, vastased on ühtlaselt tugevad. Teist favoriiti edasipääsukohale on väga keeruline.

Fabio Cannavaro Serbia sedaliga. Foto: MLADEN ANTONOV

F-grupp: Saksamaa, Mehhiko, Lõuna-Korea, Rootsi.

Taas alagrupp, mida võib nimetada pigem ühtlaseks, aga Saksamaa peaks sellest seltskonnast ikkagi kaheksandikfinaali rullima. Ja eelistatavalt esimesena, muidu tuleb ilmselt kohtuda Brasiiliaga.

G-grupp: Belgia, Panama, Tuneesia, Inglismaa.

Kindlad favoriidid on Belgia ja Inglismaa. Mõlemad võivad tegelikult olla üsna õnnelikud, sest kaheksandikfinaalis kohtuvad G-grupi meeskonnad H-grupi omadega. Seal tõeliseid gigante pole.

H-grupp: Poola, Senegal, Kolumbia, Jaapan.

Kui kedagi kergeks favoriidiks pidada, siis ehk Kolumbia ja Poola. Esmapilgul tundub olevat lõige tasavägisema seltskonnaga.