Vitaly Mutko ei hoidnud end tagasi.Foto: SERGEI KARPUKHIN
Doping
1. detsember 2017, 19:24

Vihane Vitali Mutko unustas jalgpalli MMi ja hakkas rääkima Venemaa "olematust dopinguprogrammist"

Jõuliste väljaütlemiste poolest tuntud Venemaa asepeaminister Vitali Mutko pidi tänasel pressikonverentsil rääkima 2018. aastal Venemaal peetavast jalgpalli MMist, aga pidas selle asemel hoopis 10 minuti pikkuse tiraadi dopinguteemadel.

Eriti häiris kogenud (spordi)poliitikut Suurbritannia. Nimelt lekitati mullu n-ö Fancy Bearsi dokumendid, kus väideti, et paljud Inglismaa liigas mängivad jalgpallurid on läinud vastuollu antidopingureeglitega.

"Suurbritannia spordi kohta on kirjutatud mitmeid uurivaid artikleid, kus räägitakse dopingutarvitamisest. Keegi pole nende lugude peale mingit komisjoni teinud," viitas Mutko rahvusvahelise antidopinguagentuuri (WADA) komisjonile, mille raportid on tõestanud Venemaa riikliku dopingusüsteemi olemasolu.

5. detsembril peaks rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) otsustama, kas Venemaa lastakse Pyeongchangi taliolümpiale. "Ma ei tea, mida ROK ütleb, aga loodan, et säilib kaine mõistus. Läheksin hea meelega ükskõik, millise kohtu või uurimisorgani ette ja räägiksin, et meil pole olnud kunagi mingit riiklikku dopinguprogrammi," lausus Mutko.

Samal pressikonverentsil osalenud rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) president Gianni Infantino ei hakanud dopinguteemat lahkama ja ütles, et keskendub jalgpallile.