Johannes Hoesflot KlaeboFoto: AP / Scanpix
Talisport
2. detsember 2017, 14:06

NELJAST NELI! 21aastane norralane võidutses ka Lillehammeri klassikasprindis

Murdmaasuusatamise Lillehammeri MK-etapi klassikasprindi võidud jäid kodupubliku rõõmuks Norramaale.

Meestest oli taas parim 21aastane Johannes Hoesflot Klaebo, kes valitses ka möödunud nädalavahetust Rukal ning on suveräänne MK-sarja liider.

Venelased Sergei Ustjugov ja Aleksander Bolšunov hakkasid Klaebole finaalis küll kõvasti vastu, kuid tagakurvis tuhises norralane Ustjugovist mööda ja oli lõpusirgel selgelt võimsaim. Turvaline edumaa lubas norralasel enne lõpujoont selja sirgu lasta ja publikule tänutäheks kummardada. Ja publik tänas sportlast vastu.

Ülejäänud finaali pääsenud norralased, Emil Iversen ja Sondre Turvoll Fossli olid lõppsõiduks nõnda läbi, et jäid esimestel meetritel esinelikust maha ega pakkunudki finaalis õiget konkurentsi. Kokku jõudis esikümnesse kuus norralast, ent nende seas polnud Ruka teist meest Paal Golbergi. Tema laeks jäi täna veerandfinaal ja 13. koht.

Meeste finaali tulemused:

Meeste MK-sarja üldseis:

Meeste MK-sarja sprindiarvestus (Marko Kilp on 19.):

Naiste võistluse võitis norralanna Maiken Caspersen Falla, kes avaetapil Rukal jäi esimesena veerandfinaalist välja ehk 31. kohale. Soome lippu hoidis kõrgel Krista Pärmäkoski ning kolmandana pääses poodiumile ameeriklanna Sadie Bjornsen. Ruka klassikasprindi võitja Stina Nilsson oli täna viies. Esikümnesse mahtus neli norralannat ja kolm ameeriklannat.

Naiste finaali tulemused:

Naiste MK-sarja üldseis:

 Naiste MK-sarja sprindiarvestus: