Benevento väravavaht Alberto Brignoli väravat tähistamas. Foto: CIRO DE LUCA
Jalgpall
3. detsember 2017, 17:20

VIDEO | Väravavahi üleminuti peavärav lõpetas Itaalia liiga peksupoisi mannetu seeria

Tänavuseks hooajaks Itaalia kõrgliigasse tõusnud Benevento hooaeg Saapamaa kõrgliigas oli alanud nii õnnetult, et enda nimele saadi üks kurvemaid antirekordeid.Esimesest 14 kõrgliiga kohtumisest oli 60 000 elanikuga väikelinna klubi kaotanud kõik ning väravatevahe oli masendavad 6:34. Sellise vormiga sai Benevento enda nimele ka antirekordi. Nimelt polnud viies Euroopa tippliigas (Inglismaa, Saksamaa, Itaalia, Hispaania, Prantsusmaa), keegi alustanud hooaega kunagi kehvemalt.See seeria lõppes aga täna, kui Serie A punane latern tegi koduväljakul 2:2 viigi AC Milani. Meeskonna päästeingliks tõusis seal juures nende väravavaht Alberto Brignoli, kes kohtumise viiendal üleminutil standardolukorrast peaga värava lõi.


Äsja AC Milani peatreeneriks asunud Gennaro Gattuso oli pärast mängu loomulikult pettunud. "Ma olen sõnatu. See on lihtsalt valus," sõnas itaallane Sky Italiale. "Ausalt öeldes langeksin pigem pussitamise ohvriks, kui imeksin lõpu eel sellise veidra värava sisse. Ma poleks kunagi suutnud ette kujutada, et vastasmeeskonna väravavaht lööb mulle värava."

15 vooru järel püsib endine Euroopa tippklubi Serie A-s kaheksandal positsioonil, jäädes esikohal paiknevast linnarivaalist Interist maha 18 punktiga.