Dejan Lovren (punases) oli Brightoni vastu Liverpooli ainus põhikohaga keskkaitsja.Foto: REUTERS
Jalgpall
4. detsember 2017, 00:05

Tervisehädad sundisid Jürgen Kloppi Liverpooli kaitseliiniga eksperimenteerima

Ilmselt hoidis nii mõnigi Liverpooli fänn laupäeval hinge kinni, kui ta nägi, et peatreener Jürgen Klopp saadab Brightoni vastu keskkaitsekolmiku Dejan Lovren, Emre Can (poolkaitsja) ja Georginio Wijnaldum (poolkaitsja).

Can on karjääri jooksul varemgi keskkaitset lappinud, kuid hollandlane polnud iial alumises liinis rüganud. Et kus on meie Ragnar Klavan ja miks mängivad tema koha peal suvalised poolkaitsjad? Lõplikku tõde teab vaid Klopp, kuid ilmselt istus Klavan pingil põhjusel, et polnud nädala keskel põetud haigusest veel piisavalt taastunud. Ekstreemse trio mängitamiseks aitas soodsat pinnast künda ka kamerunlase Joel Matipi vigastus, mis võib ta jaanuarini platsi kõrvale jätta, ning inglase Joe Gomezi haigus.

Aga fännid ei pidanud pettuma. Hoolimata kuuest vangerdusest (võrreldes kolmapäevase Stoke City mänguga), tegi Liverpool Inglismaa meistrivõistluste 15. vooru kohtumises võõrsil Brightonile uut ja vana ning kirjutas tabelisse 5:1 võidu. Ühtlasi pole Liverpool kõikide sarjade peale viimasest kaheksast mängust kaotanud ainsatki. Kusjuures viimase kuue liigamatšiga on löödud 19 väravat.

Laupäevane võit kergitas Liverpooli liigatabelis neljandaks, liider Manchester City on kogunud 14 punkti enam. „See oli hea võit ja meile tähtis, sest vajame punkte,“ lausus Klopp mängujärgsel pressikonverentsil. 

„Me ei saa esimesi kärmelt kinni püüda, sest nemadki muudkui võidavad, aga tahame olla neile nii lähedal kui võimalik. Tulemuste põhjal näib, et me justkui lendaks, aga kahjuks see pole nii. Peame enda kallal kõvasti vaeva nägema.“

Vooru maiuspala toimus muidugi Londonis Emirates'i staadionil, kus kohalik Arsenal kaotas haarava matši 1:3 Manchester Unitedile. Külaliste kangelaseks tõusis kaks väravat löönud Jesse Lingard (11. ja 63. min), mänguskoori avas juba 4. minutil Antonio Valencia. Arsenali lootusi kergitas Alexandre Lacazette, kes vähendas 49. minutil kaotusseisu 1:2 peale. 

Kuigi Arsenal domineeris tervet teist poolaega (eriti pärast Paul Pogba 74. minuti punast kaarti), valdas 75% mänguajast palli ja sooritas 33 (!) pealelööki, ei õnnestunud neil David De Gea'd rohkem kui korra üle mängida. Pole liialdus väita, et hispaanlane tassis Man Unitedi tolle võiduni.

Unitedi peatreener Jose Mourinho: „Ütlesin Davidile pärast mängu, et nägin täna parimat esitust, mida väravavahilt oodata võib.“ Ka Arsenali juhendaja Arsene Wenger nimetas De Gea mängu erakordselt silmapaistvaks.

Tabelitipp 15 vooru järel

1. Man City 43
2. Man United 35
3. Chelsea 32
4. Liverpool 29
5. Arsenal 28
6. Tottenham 25
7. Burnley 25
8. Watford 22
9. Leicester 20
10. Everton 18