Saskia Alusalu jõudis karjääri selgelt parima tulemuseni.Foto: Jörgen Norkroos
Talisport
4. detsember 2017, 00:44

Saskia Alusalu teenis Kanadas kiiruisutamise MK-etapil neljanda koha! (3)

Kiiruisutaja Saskia Alusalu aastatepikkune välismaal harjutamine on end ära tasunud: ta võitles Calgary MK-etapil end ühisstardist sõidus neljandaks ja kindlustas sel alal olümpiapileti!

Alusalu oli ööpäev varem sõitnud end oma poolfinaalist eelviimasena edasi. Et ühisstardist sõidus loetakse esmalt sõidu kestel teenitud sprindipunkte ja alles nende võrdsuse korral lõppaega, ei tähendanud finaalis viimasena üle finišijoone liuglemine midagi, sest tänu kahe esimese vahefiniši võitmisele tuli punkte kokku 10 ning rohkem sai neid ainult kolm naist - kes sõidu lõpus kolm paremat olid! 16-ringilise võistluse kolmes esimeses vahefinišis jagatakse kolmele paremale vastavalt 5, 3 ja 1 punkti, suures finišis aga 60, 40 ja 20.

Esikoha võttis nimekas sakslanna Claudia Pechstein (65 p) taanlanna Elena Möller Rigase (41) ja jaapanlanna Nana Takagi (20) ees. Kokku sai sprindipunkte 9 uisutajat 16st, Alusalu seljataha jäänud aga vaid 1st 3ni.

Neljas koht tähendas MK-sarjas 60 punkti ning sellega pole enam võimalik jääda Pyeongchangi talimängude ukse taha! Kahe MK-sõidu kokkuvõttes asub Alusalu sama punktisummaga 11. kohal, OM-kvalifikatsioonis ootab alanud nädalal ees veel vaid etapp Salt Lake Citys. Et ka Marten Liiv teenis meeste 1000 meetris 98-protsendilise tõenäosusega olümpiapileti, võib öelda, et Calgarys tehti topelt Eesti kiiruisutamise ajalugu!