Moskva CSKA - BC Kalev/CramoFoto: Alar Truu
Korvpall
4. detsember 2017, 20:22

Kalev/Cramo viskas Moskva CSKA vastu 100 punkti, kuid tituleeritud vastase vastu sellest ei piisanud (2)

Valitsev Eesti meisterklubi BC Kalev/Cramo tegi korvpalli VTB ühisliigas võimsa partii, kui mängis seitsmekordse Euroliiga võitja Moskva CSKAga suurem osa kohtumisest kui võrdne võrdsega, enne kui tituleeritud vastane mängu lõpu jõuga enda kasuks kallutas ja 108:100 võidu võttis.  

Cramo mängijad olid uue peatreeneri Donaldas Kairyse käe all hakkamist täis ning seda näitasid kohe ka kohtumise esimesed minutid, kui kalevlased kangemate vastastega sammu pidasid. 

Kuigi avaveerand kuulus võõrustajatele 26:25, oli poolajaks peal juba Cramo (48:47). Suurimad tänusõnad tuleb öelda tagameestele Isaiah Briscoele ja Branko Mirkovicile ning kaugelt tabanud Erik Keedusele. 



Kohe teise poolaja alguses tegi Cramo aga paar rumalat otsust ja jooksma pääsenud CSKA sai edu vahepeal üheksa peale. Ometi suutis Cramo Kristjan Kanguri ja Mirkovici kolmestest taas ree peale saada ning viimasele veerandajale mindi vastu Cramo 78:74 eduseisus. 

Viimasel veerandajal sai viimase Cramo mehena käe valgeks ka Gregor Arbet, kes tabas kaks kaugviset ja viis Eesti klubi veel 86:85 ette. Pärast seda võttis aga CSKA jõuga oma ning lõpusireeni kõlades ilutsesid tablool võõrustajate 108:100 võidunumbrid. Sealjuures tabasid CSKA mängijad viimasel veerandajal väljakult kõik teele saadetud visked. 

Cramo resultatiivseim oli täna Branko Mirkovic, kes tõi 18 punkti (kolmesed 6st 3, kahesed 4st 2). Kahekohalise arvu punktideni jõudsid veel Cedric Simmons (15), Briscoe (13) Keedus (12) ja van der Mars (11). 

CSKA ründekoormust kandsid Cory Higgins ja Sergio Rodriguez, kes tõid vastavalt 18 ja 19 punkti tõid.