Pärnul on euromängus küll koduväljaku eelis, kuid see ainuüksi vastaseid ei hirmuta. Foto: Alar Truu
Võrkpall
5. detsember 2017, 16:28

Avo Keel ja Pärnu uurivad, kas Küprose naljatilkadest on saanud tõsised võrkpallurid

Pärnu võrkpall pole praegu küll sellisel tasemel nagu sajandivahetuse paiku, kuid see ei morjenda Avo Keelt ja tema hoolealuseid Challenge Cupi mängu eel. Homme minnakse kell 20.00 eksootilisel Küprosel vastamisi Paphose Pafiakosega.

Mullune Eesti karikavõitja reisis Vahemere saarele juba esmaspäeval. Ikka selleks, et kohapealsete oludega harjuda ning terve teisipäeva rahulikult vastast analüüsida. Kui Balti liigas vastased enam üllatada ei suuda, siis Lõuna-Euroopa tiimide puhul võib isegi pärast hoolikat infootsingut platsile kerges teadmatuses minna.

Kui varasematel aastatel on mõned sealsed meeskonnad külastanud eurosarju nii, et pool meeskonda on kodumaalt ning teine osa Brasiiliast kohale lennutatud, siis tänavu tundub Pärnu vastane kokkumänginud meeskonnana, kuhu kohalikke on toetama toodud vaid kolm välismaalast.

Sajandi alguses ESS Pärnu ridades samamoodi Paphose klubiga madistanud Keel tunnistab, et toona oli tegemist tõeliste naljatajatega, kuid praegu on vastas täitsa oma masti klubi. 

„Küprose võrkpall kõigub äärest ääreni, seal on naljameeskondi ja täitsa tõsiseid klubisid,” sõnab peatreener ning lisab, et vähemalt videopildi põhjal on mullu Küprose liiga põhiturniiri võitnud, ent kohamängudel hõbemedaliga leppima pidanud Paphosest vastast küll ja veel.

„Kui vaadata juba välismaalasi, siis üks neist on Kreeka koondise diagonaal, kes 2012. aastal Friedrichshafenis mängis. Sinna ikka päris niisama ilusate silmade eest ei võeta,” viitab Keel Anastasios-Stamatios Aspiotisele.

Oliver Venno asendajaks toodud kreeklase karjäär Saksamaa tippklubis paraku õiget hoogu üles ei saanudki, sest vigastuse tõttu noa alla läinud Aspiotis veetis terve hooaja platsi kõrval, pärast mida lahkus poolte kokkuleppel juba tagasi kodumaale.

Vahetult enne euromängu pidi Pärnu paar mõru pilli alla neelama. Esmalt jäädi möödunud kolmapäeval karikasarjas 1:3 alla Tartule ning nädalavahetusel tunnistati tulises lahingus Selveri 3:2 paremust. Sellest hoolimata läheb Pärnu väljakule võitlema, et 20. detsembri kodumängus endiselt kõik nende endi teha oleks.

„Tartu mäng oli tõesti kehv, kuid Selveri mängus oli nii positiivset kui negatiivset,” sõnas Keel. Üldise kaitsemänguga jäi endine sidemees rahule, kuid enim pettumust valmistas temporündajate töö. Trio Harri Palmar-Tamar Nassar-Toms Švans on terve hooaja jooksul pommitanud ülikindlalt, püsides efektiivsustabeli tipus, kuid Selveri vastu suudeti kolme peale rünnakul 30st tõstest maha lüüa vaid 6 (rünnak 20%).

„Euromäng tõotab nii minule kui ka mängijatele huvitav tulla,” sõnab Keel. „Saame võrrelda, kus me oma Credit 24 liigaga siis liigume, võrreldes muu maailmaga ja kui Küprosest jagu saame, siis saab võrrelda end Belgia või Šveitsiga.”

Võimalikud järgmise ringi vastased hoiavad selles paaris samamoodi pöialt Pärnule, sest sellisel juhul saab keegi eestlastest tasuta reisi kodumaale. Belgia klubi Meneni Par-ky ridades mängib tänavu esmakordselt piiri taha siirdunud Rait Rikberg ning Šveitsis baseeruvas Schönenwerdi hingekirjast võib leida nii Kristo Kollo kui ka Rainer Vassiljevi nime.