Michael Schumacher kuulub alates esmaspäevast vormel-1 Kuulsuste halli. Foto: TONY GENTILE
Vormel 1
5. detsember 2017, 17:20

Ferrari endine juht: Michael võitleb edasi! Schumacheri mänedžer: ta oleks tahtnud siin olla (3)

Esmaspäeva õhtul nimetati kõik alates 1950. aastast maailmameistriks tulnud vormel-1 piloodid Kuulsuste halli liikmeteks. Peamine tähelepanu oli taaskord mehel, kes ise suurejoonelisel sündmusel osaleda ei saanud – Michael Schumacheril.

2013. aasta lõpus suusaõnnetuses raskeid peavigastusi saanud Schumacheri tervislik seisund pole selge ning perekond ei soovi sellest avalikult rääkida. Küll aga kõlasid eile õhtul taas sõnavõtud, mis andsid märku, et Schumacher pole endiselt alla andnud.

„Oleksin väga tahtnud, et ta saaks täna õhtul meiega olla. Michael võitleb edasi!“ teatas Ferrari endine juht Jean Todt, kelle alluvuses Schumacher viis MM-tiitlit võitis.

Vormelilegendi mänedžer Sabine Kehm oli Todtiga nõus: „Me kõik teame, et Micahel oleks ka ise tahtnud siin olla. Tal on kõigi siinviibijate vastu suur austus.“

Värskete Kuulsuste halli liikmetena võtsid tunnustuse vastu Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Fernando Alonso, Alain Prost, Jacques Villeneuve, Damon Hill, Jackie Stewart, Nigel Mansell ja Mario Andretti. „Vau! See õhtu on minu jaoks suur au,“ ütles 2016. aasta tšempion Rosberg.