Renee Teppan.Foto: Facebook @trentinovolleysrl
Võrkpall
5. detsember 2017, 23:29

VÕIMAS! Põhikoosseisu murdnud Renee Teppan seljatas Meistrite liigas Timo Tammemaa

Võrkpalli Meistrite liiga põhiturniiri avamängus läksid vastamisi kahe eestlase Renee Teppani ja Timo Tammemaa koduklubid. Maarjamaa meeste vastasseisust väljus võitjana Trentino Diateci hingekirja kuuluv Teppan, alistades Maaseiki Noliko 3:1 (25:17; 25:23; 23:25; 25:17)

15kordne Belgia meister Maaseik jäi avageimis kohe tagaajaja rolli ning hea algedu (8:4) sisse saanud Trentino geimi edenedes ei vääratanud, võites selle 25:17. Avageimis tõi itaallastele enim punkte (6) just Teppan, kes nautis ka enim tõsteid (10). 

Teine geim tõotas minna risti vastupidi, kui 7:4 eduseisu sai sisse Tammemaa leivaisa. Ometi suutis kolmekordne Meistrite liiga võitja Trentino mängu tagasi tulla ja Teppan rünnak tõi geimi keskel tabloole 15:15 viigiseisu. Pärast seda mindi edasi punkt-punkti heitluses, millest väljus 25:23 võitjana neljakordne Itaalia meister. 

Teises geimis sai silmad pähe ka avageimis kuivale jäänud Tammemaa, kes tõi Noliko parimana 5 punkti. Teppan (4 punkti) andis ründekoormuse üle aga Uros Kovacevicile, kes sai teises geimis omakorda 10 tõstet, tuues 6 punkti. 

Kolmanda geimi alguses näitasid mõlemad meeskonnad palju praaki, kui eksisid kordamööda servijoonel käies. Esimesena suutis pallingukindluse üles leida Trentino, kelle eest näitas oma võimsat löögikätt Rio olümpiavõitja Eder. 

7:7 seisult servima pääsenud brasiillane lõpetas, kui tablool särasid Trentino 11:8 edunumbrid. Ometi ei suutnud Itaalia klubi juhtohjadest kinni hoida ja mõned minutid hiljem viis Timo Tammemaa möödunud sajandi lõpul kahel korral Meistrite liiga finaaliski pallinud Maaseiki omakorda 16:15 juhtima. Sellele järgnenud punkt-punkti heitluses suutis Belgia klubi oma minimaalset edu hoida ja tüürida geim 25:23 võidusadamasse. 

Neljandas geimis läksid meeskonnad esimesele tehnilisele vaheajale Trentino 8:5 juhtimisel. Kui järgmiseks kohustuslikuks time-out'iks oli nende eduseis juba 16:10, oli selge, kes selle kohtumise võidab. Viimane geim siis Trentinole 25:17 ja kogu kohtumine geimidega 3:1. 

Lisaks meie meeste tööandjatele kuuluvad Meistrite liiga E-alagruppi veel Poola valitsev meister Kedierzyn-Kozle Zaksa ja Türgi klubi Izmiri Arkas. Viiest alagrupist (A - E) pääseb play-off'i iga grupi kaks esimest ning lisaks veel kaks paremat kolmanda koha meeskonda.