Matthias Tassi mängud Kalev/Cramos on mängitud, vähemalt selleks korraks.Foto: Martin Ahven
Korvpall
6. detsember 2017, 13:58

Täiendatud kell 13.58!

SAAGA LÕPPENUD: Matthias Tass lahkus Kalev/Cramost (6)

Noore korvpalluri Matthias Tassi viimaste päevade saaga BC Kalev/Cramos on lõppenud, korvpalliliit kinnitas tema ülemineku Audentese spordiklubi alla.

"Korvpalliliit rahuldas üleminekuavalduse. Matthias on nüüd Audentese spordiklubi liige ning kuhu ta sealt edasi läheb, on juba tema otsus," ütles Tassi treener Audenteses Sixten Tomingas. Infot Tassi lahkumise kohta klubist kinnitas Kalevi mänedžer Kaarel Sibul.

Tomingas lisas, et arutab Tassiga lähiajal edasisi plaane, midagi lõplikku pole veel otsustatud. Meediast läbi käinud TTÜ on üks võimalik variant.

Miks soovis Tass Kalevist lahkuda? "Kui Kalevis toimus treenerivahetus, ütlesin Mattiasele, et otsusta kolme päeva jooksul, kuidas tunned, et olukord on. See oli tema enda, mitte kellegi kõrvalseisja otsus, ta konsulteeris ka teiste mängijatega. Uus treener on proff, kuid meediast läbi käinud jutud, et Tass saab 40 minutit mängida, käisid läbi ka Alar Varraku ajal. Me kõik teame, mis sellest sai," andis Tomingas mõista, et noorel mehel polnud mänguaja osas jätkuvalt kindlust.

Tomingase sõnul edastas Kalev/Cramo eile valeinfot, kui väitis, et Tass ei osalenud eilsel koosolekul klubi esindaja ja peatreener Donaldas Kairysega. "Matthias oli ka ise kohal, kuid ta pidi varem lahkuma, sest teda ootas koolis kontrolltöö. Mina jäin sinna, ja rääkisime üle tunni," ütles Tomingas.

Sibul nentis, et koosolekul osalemiseks ei saanud Tassi kohalkäimist nimetada: "Ta ütles peatreenerile "tere" ja teatas, et peab kooli minema. Sisulist vestlust temaga ei toimunud."

Tomingas kommenteeris Sibula viimast ütlust: "Matthias tuli, ütles aitäh tehtud töö eest ja teatas, et tema on oma otsuse teinud. Seejärel küsis treener Kairys minult, kas leian aega rääkida. Loomulikult leidsin, ja me rääkisime."