Eesti saalihokinaiskond.Foto: Renee Kütisaar (ESHL)
Spordivaria
6. detsember 2017, 19:39

KAHJU! Naiste saalihokikoondis vandus Taanile alla ega pääsenud MMil kümne parema sekka

Bratislavas saalihoki MM-il Taaniga kohtunud Eesti koondis pidi tunnistama täna vastaste 4:2 (0:0, 3:0, 1:2) paremust. Seega kümne parima hulka pääseda ei õnnestunud. Homme asuvad eestlannad turniiri viimases mängus 11. koha eest võitlema USA-ga.

Kohtumine algas tasavägiselt ja eestlannadel õnnestus oma värav puhtana hoida ka pärast kahte kahe-minutilist karistust, kuid pööre saabus teise kolmandiku alguses, kui Taanil õnnestus juba neljandal minutil skoor avada. Eesti väravavõrku sahistati seejärel veel kahel korral. Eesti väravad viskasid kolmandal kolmandikul Diana Klavan ja Reti Väärt, kuid ühe värava lisas veel ka Taani ja paraku pidid eestlannad vastu võtma kaotuse.

Koondise treener Joel Heine ütles, et kaitses tegutses naiskond tegelikult hästi ja planeeritult ning ründes mängiti välja palju hetki pealelöömiseks. Kahjuks jäi puudu vormistusest ja võimalusi väravateks realiseerida ei õnnestunud. Heine lisas, et mõned kohtunike otsused ei olnud võib-olla päris õiglased ja sellised olukorrad võisid mõjutada mängijate keskendumist.

Ka täna Eesti parimaks tunnistatud Reti Väärt tõdes, et eestlannad oleksid võinud selle mängu võita, aga veidi jäi puudu õnnest. „Veel jääb puudu ka tehnilistest oskustest ja füüsis saaks muidugi parem olla, aga võitlustahe on meis kõigis kindlasti olemas,“ märkis ta.

11.-12. koha mäng toimub homme Eesti aja järgi kell 11.00. Eesti vastaseks on täna Saksamaale seisuga 7:10 kaotanud USA (maailmareitingus 17.). USA-ga eestlannad kunagi varem mänginud ei ole.

Reti Väärt märkis, et loomulikult soovib naiskond turniiri võidukalt lõpetada, aga ükskõik, kuidas läheb homne mäng, on Eesti koondis igatahes juba ajalugu teinud ja teeb seda kindlasti ka tulevikus. „Maailma kaheksa parima hulka jõuda on täiesti reaalne, aga selle nimel peame veel rohkem tööd tegema,“ ütles ta.

Eesti - Taani mäng on järelvaadatav SIIN