Foto: Kaspar Pokk/Kanal2
Galeriid
7. detsember 2017, 15:09

Lisatud TV3 video.

FOTOD JA VIDEO | Türil hukkus tulekahjus mees (15)

Türil süttis puitmaja korteris põlema diivan. Korteris tulekahju ajal viibinud mees hukkus.

Neljapäeva hommikul kell 9.31 tuli häirekeskusele teade tulekahjust Türil Viljandi maanteel, kus ühekorruselise puitmaja korteri ukse vahelt immitses suitsu ning naaberkorterites hakkasid suitsuandurid tööle. 

Päästjate saabudes tuli pealtnägijate sõnul paksu tossu juba ka aknast. Kohe sisenesid suitsusukeldujad, kes leidsid tulekolde uksest umbes kahe meetri kauguselt. Mõni hetk hiljem leiti ka teadvusetult lebav mees.

Toas põles diivan ja selle ümber olnud praht. Ühetoaline korter kustutati. Kannatanu aga anti üle kiirabile, kes viis 67aastase mehe haiglasse. Kahjuks arstidel mehe elu siiski päästa ei õnnestunud.

Esialgse info kohaselt puudus eluruumis suitsuandur ja ka elekter. Täpne tulekahju põhjus on selgitamisel, kuid ilmselt võis põleng alguse saada lahtisest tulest.

Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhi Viktor Saaremetsa sõnul on antud sündmuse puhul tegemist küll traagilise õnnetusega, inimene kaotas elu, kuid samas on tegemist viimasel ajal ainult süveneva trendiga. “Türi tuleõnnetuses on kaks osapoolt. Ühelt poolt inimene, kes oli ükskõikne nii enda kui ka teiste inimeste elu suhtes. Antud korteris on päästjad käinud varemgi, sest murelikud naabrid andsid teada, et mees rikub tuleohutust. Teisel pool seda sündmust on väga kehvas olukorras sotsiaalkorter,“ kirjeldas Saaremets tänase õnnetuse tagamaid. Viktor Saaremets tõdeb, et Türi sündmusega sarnaseid olukordi leiab paljudes kohtades üle Eesti ja tõenäosus, et need võivad lõppeda traagiliselt, on suur.

Viimase kuu jooksul, 7. novembrist kuni 7. detsembrini, on tulekahjudes hukkunud kaheksa inimest, tänase päeva jooksul juba kaks. Vaid kolm päeva tagasi toimus tulekahju Ida Virumaal ning tegemist oli juhtumiga, kus korteris põles diivan ja hukkus mees. Umbes samal ajal tänase Türi sündmusega, toimus Viljandimaal samalaadne tulekahju, mille tagajärjel hukkus samuti inimene. Järvamaal on tänase sündmuse näol tegemist esimese tuleõnnetusega, millel oli traagiline lõpp. Eelmisel aastal hukkus Järvamaal tulekahju tagajärjel kokku kolm inimest.