Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa (vasakul) ja peasekretär Siim Sukles.Foto: Tiina Kõrtsini
Spordivaria
7. detsember 2017, 15:20

AIDAKEM EOK-d! Riigikogu segane vastus vajab dešifreerimist (10)

Eesti Olümpiakomitee (EOK) pöördus Riigikogu kultuurikomisjoni palvega nimetada septembrikuu viimane reede riikliku tähtpäevana Liikumispäevaks, kuid spordiorganisatsioonile laekunud vastus oli pehmelt öeldes segane. Ehk oskab mõni Õhtulehe lugeja EOK-d aidata?

EOK pöördumine: "Liikumise kui olulise valdkonna väärtustamiseks pöördub EOK nüüd kultuurikomisjoni poole palvega algatada seaduseelnõu Pühade ja tähtpäevade seaduse § 3 täiendamiseks ning nimetada septembrikuu viimane reede riikliku tähtpäevana Liikumispäevaks."

Kultuurikomisjoni esimehe Aadu Musta vastus: "Teete ettepaneku kehtestada pühade ja tähtpäevade seadusega septembrikuu viimane reede riikliku tähtpäevana liikumispäevaks.

Tervitatav on Eesti Olümpiakomitee eesmärk rõhutada meie igapäevase liikumisharrastuse olulisust. Vaieldamatult on liikumine seotud meie tervise ja heaoluga. Seda toonitab ka Riigikogu poolt vastuvõetud Eesti spordipoliitika põhialused aastani 2030, kus on välja toodud vajadus panustada elukestvasse liikumisharrastuse edendamisse.

Teie poolt esile toodud septembrikuine spordinädal on tunnustust väärt algatus, mis aitab kaasa liikumisrõõmu tekkimisele, edendamisele ja hoidmisele. Seda näitab juba osavõtjate rohkus, mis ongi liikumises oluline.

Kui valdkondlikult soovitakse liikumisharrastust tähistada veel eraldi tähtpäevana, siis kultuurikomisjon peab siinjuures piisavalt väärikaks, kui saaksime juba algatatud spordinädala raames või eraldi Eesti Olümpiakomitee eestvedamisel tähistada liikumispäeva, sarnaselt mõne teise eluvaldkonna päevaga, mil saaks suuremat tähelepanu just liikumisharrastus."

EOK peasekretäri Siim Suklese üleskutse Facebookis: "Nüüd sooviks abi, et mida siis liikumisharrastust sõnades oluliseks pidavad Riigikogu liikmed olümpiakomiteele ja kümnetele tuhandetele aktiivsetele liikumisharrastajatele ning tervisesportlastele ütlevad?"