Foto: AFP / Scanpix
Olümpia
7. detsember 2017, 17:42

Õhus ripub võimalus, et hoopis USA ei osale taliolümpial! (4)

Kui pärast üleeilset ROKi otsust Venemaa olümpiakomitee diskvalifitseerimise kohta - ja ka enne seda - levisid kartused, et Venemaa võib veebruaris toimuvat PyeongChangi taliolümpiat boikoteerida, siis president Vladimir Putin rahustas eile maailma maha. Ent kindel pole hoopis USA osalemine!

USA suursaadik ÜROs Nikki Haley märkis, et turvakaalutlustel on tema riigi sportlaste osalemine mängudel veel lahtine. Teatavasti on pingelised USA suhted Põhja-Koreaga, mille piir asub kõigest 80 kilomeetri kaugusel PyeongChangist.

"Osalemine sõltub sellest, milline olukord seal olümpia lähenedes valitseb. Jälgime olukorda tähelepanelikult, see muutub iga päev," vastas Haley Fox Newsi küsimusele, kas ta saadaks oma perekonnaliikme rahuliku südamega Lõuna-Koreasse. "Peame oma kodanike ohutuse tagamiseks võtma tarvitusele kõik ennetavad meetmed."

USA olümpiakomitee kõneisik Mark Jones aga märkis, et pole võimalikust mängudest eemale jäämisest midagi kuulnud. "Meil pole ei oma olümpiakomitee siseselt ega valitsuse partneritega olnud juttu võimalusest mitte saata tava- ja paraolüõmpia koondist mängudele," ütles Jones.