Jaak JuskeFoto: Robin Roots
Meedia
8. detsember 2017, 13:15

Täiendatud!

Jaak Juske jahmatus: Tallinnas on üle poolesaja avalike suhete ametniku (39)

Tallinna linnavolikokku kuuluval sotsil Jaak Juskel on jälle hambus linna töökorraldus ning ta avaldab selle üle pahameelt suhtlusvõrgustikus. Linnapea nõunik andis talle ka vastuse.

"Sain täna linnalt vastuse, et Tallinn linnavalitsuse avalike suhete osakonnas on 56 ametikohta ja palgakulu 1,2 miljonit eurot," kirjutab linnavolinik.

"Siia lisanduvad projektikulud, Tallinna TV, linnaosade meediakulud. Selle 56 seas on ka linnavalitsuse teenindussaali töötajad," jätkab Juske oma postituse all arutlemist.

Tema kolleeg IRList Tarmo Kruusimäe ehk Kojamees tunneb huvi, mitu neist pole seotud võimul oleva Keskerakonnaga.

Kasutaja Ain Alvela märkis, et tänapäeva ajalehetoimetused on poole väiksema ajakirjanike koosseisuga. "Mida imet seal avalike suhete osakonnas tehakse? See võiks avalik olla..."

Tallinna linnapea Taavi Aasa avalike suhete nõunik Priit Simson andis ka kohase vastuse. "Ega siin midagi müstilist ole. Ettekujutus, nagu oleks selle numbri sees 50 pressiesindajat, ei vasta tõele. Näiteks kuuluvad selle hulka 4 dokumendihaldurit, 9 inimest teenindusbüroost, linna uuringute büroo, välissuhted ja protokoll, avalike suhete teenistus näiteks käib valimisi korraldamas ja hoiab püsti kodulehte, töötab välja visuaalset identiteeti, ning hoiab toimimas päris suure organisatsiooni siseveebi, jah, ja ajalehed muidugi ka. Ain, astu läbi, su küsimused saavad vastuse."

Ta lisab: "Raepress ongi need, keda kõige otsesemalt pressiesindajateks võib nimetada, teated-päringud on nende töö ja vaev. Aga nende number on ühekohaline, kuus inimest, kellest üks on vene meedia peal. Teabeosakonna puhul täpsustuseks veel, et igasugu visuaalidentiteedi jm asjale lisaks tegelevad nad veel FB-ga ja nemad värskendavad ka Vabaduse väljaku ekraani materjale. Siin lõhnab juba tutvustustuuri järele."