Johanna TalihärmFoto: Aldo Luud
Talisport
8. detsember 2017, 18:03

Lamadestiirus tekkis tehniline probleem, püstitiirus libises vasak küünarnukk puusa pealt ära.

Johanna Talihärm ainsast möödalasust: mõtlesin, et oi, nüüd lasen kõik alla. Ja siis ei lasknud...

Laskesuusatamise Hochfilzeni MK-etapi naiste 7,5 km sprindidistantsil tegi eestlannadest parima tulemuse Johanna Talihärm, kel jäi lõpuks punktikohast puudu napid 5,7 sekundit. Tulemuseks 45. koht (1; +2.05,6).

"Kohaga olen rahul selles mõttes, et pole kunagi Hochfilzenis saanud jälitust sõita, aga eks oleks ikka punkte tahtnud. Ja need ei jäänud eriti kaugele," lausus ta telefonitsi Õhtulehele. 

Talihärm nõustus, et punktikoht jäi lamadestiiru, kus ta veetis 102 lõpetajast kõige rohkem aega, 24,6 sekundi enam kui kiireim naine. „Mul oli väike tehniline probleem ja parandusi tegin ka," selgitas Talihärm.

"Punktid jäid sinna. Samas, kui parandusi poleks teinud, oleks möödalasud mind palju kaugemale visanud.“

Teleri vahendusel hakkas silma seegi, et püstitiirus tegi Talihärm enne viimast lasku pikemat sorti pausi, misjärel kõmmutas oma võistluse ainsa möödalasu. "Pärast neljandat lasku libises vasak küünarnukk puusa pealt ära, hakkasin seda kohendama," põhjendas 24aastane sportlane toda pausi.

Ja lisas: "Sel ajal oli natuke aega mõelda, aga mõtlemine pole tavaliselt hea. Koha peale ei mõelnud, aga mõtlesin, et oi, nüüd lasen kõik alla. Ja siis ei lasknud..."

Kõik laskesuusatajad teavad, et tiirus ei tohi sääraseid mõtteid mõlgutada. "Aga seda on üliraske teha," märkis Talihärm.

Kui mehed said veel ilusa ilmaga õhtule, siis naiste võistlus algas Hochfilzenis juba paksus lumesajus. Teiselt poolt telefonitoru kostub naer, kui jutt kaldub ilmale. "Ausalt öeldes mitte midagi ei näinud, põhimõtteliselt kõik oli valge. Nägingi ainult eessõitjat ja tiirus viit musta täppi."

Vähemalt oli musti täppegi näha.

"Jah, hea seegi."

Suusarajal oli ta täna kiiruselt 53. naine (+1.22,1), kuid positiivne oli see, et ringiajad olid ühtlased (kaotus nobedaimale varieerus vahemikus 30-33 sekundit ringi kohta). 

"Kindlasti saaks suusavorm olla praegu palju hullem," hindas neiu ja lisas, et täna suusk toimis. "Arvan, et ka lumi läks esimese ringiga võrreldes natuke kiiremaks, sest rohkem inimesi sõitis rada läbi. Samas raske hinnata. Aga sellise pakkumise treenerid ja määrdemehed tegid. Homme on uus päev, vaatame, mis siis saab."

Homme kell 15.45 algab Hochfilzenis naiste 10 km jälitussõit, kus lisaks Talihärmale on stardis ka Tuuli Tomingas, kes sai oma elu teisel individuaalsel MK-etapil 57. koha.

"Jälitussõidus on alati hea eesmärk minna oma kohta parandama. Aga kohale keskendumine rikub laskesuusatamises tavaliselt soorituse ära," teab Talihärm.