Artti AigroFoto: Stanislav Moshkov
Talisport
8. detsember 2017, 20:10

Treener Hillar Hein: "Täna olime mäel turistid teksapükstega." 

Eesti suusahüppajal vedas, et MK-etapi kvalifikatsioon homsele lükkus, sest tal polnud suuski (2)

Eesti suusahüppajal Artti Aigrol (18) vedas, et tänane Titisee-Neustadti MK-etapi 142 meetri mäe kvalifikatsioon tuule tõttu homsesse lükkus.

Kes vaatas hommikuse treeningu protokolli, nägi, et eestlastest laskus tornist vaid Martti Nõmme. Aigro nime taga oli märge "did not start", maakeeli "ei startinud".

Mehega on kõik hästi, teatab sportlastega Saksamaal viibiv treener Hillar Hein teisel pool telefonitoru istuvale Õhtulehe reporterile. Aigrol polnud lihtsalt suuski ega muud varustust. 

"Lendasime eile läbi Amsterdami Stuttgarti, aga [Tallinna] lennuk jäi Amsterdami hiljaks," alustab Hein lõbusal toonil selgitamist. "Jõudsime jooksuga jätkulennule, pagas jäi loomulikult maha. Lubati eilse päeva jooksul [ära tuua], aga seda tegelikult ei juhtunudki. Jäime kõigest ilma. Suusad, kotid... Tulime käsipagasiga, kus olid arvuti ja kaamera. Täna olime mäel turistid teksapükstega." 

Hillar Hein Foto: Stanislav Moshkov

Nõmme sai täna treeningul 129,5 meetri kaugusele lennata, sest tema reisis eraldi. Lillehammerist treeninglaagrist, kus Aigro ei osalenud. "Õnneks sain Marttit filmida, see osa sai tehtud," rõõmustab Hein kaamera olemasolu üle.

Aga sellest on kahju, et Aigro ei saanud hüpata.

Hein kirjeldab hoogsalt, kuidas ta vaheldumisi korraldajatega lennujaama kõnedega pommitas. "On loota, et täna õhtul saame, nad juba võtsid ühendust," teatab ta viimaks.

Ja lisab, et vähemalt lubasid korraldajad Aigrol homme koos proovihüppajatega ühe hüppe teha. Seega ei pea ta päris külmalt võistlustulle minema.

Täiesti reaalne, usub Hein, et pühapäevasele põhivõistlusele ehk 50 sekka võivad end hüpata nii Nõmme kui ka Aigro. "Kui hüpped lähevad, tuulega veab, siis arvan küll, et pole mingit probleemi. Mehed on selleks võimelised."

Loodame. Tõde selgub homme kell 15.30 algava kvalifikatsiooni käigus.