Kirjanik Evelin Kivimaa esitles oma uut raamatut „Muusa ja tema kunstnik“ Solarise Apollo raamatupoes.Foto: Alar Truu
Galeriid
9. detsember 2017, 17:37

GALERII | Muusa on ennast ilmutanud ehk Evelin Kivimaa esitles säravale seltskonnale oma uut raamatut (8)

Laupäeval kell 15 esitles kirjanik Evelin Kivimaa Tallinnas Solarise keskuse Apollo kaupluses oma raamatut "Muusa ja tema kunstnik", mis on inspireeritud Edgar Valteri maalidest. Ürituse viis läbi sõnaosav ja galantne näitleja Andres Dvinjaninov.

Kunstnik Edgar Valteri loitsulaadsed maalid jahmatasid ja innustasid Evelin Kivimaad sedavõrd, et sündis suisa uus maailm: lugu sellest, kuidas Muusa viis ennast tühjaks loonud Kunstniku rännakule tegelikkuse peidus poolele.

Head üritust on ikka mõtet korrata: tänavu kirjastuse Tammerraamat poolt välja antud raamatu esimene esitlus toimus juunikuus Tartus Vanemuise väikeses teatris.

„Muusa ja tema kunstnik" on Evelin Kivimaa kümnes raamat. Autor kinnitas: "Selle kirjutamine oli erakordselt loominguline ja nauditav töö. Lasksin maalidel ennast inspireerida, otsisin korduvaid motiive ja lõin nende ainetel uue maailma." 

Katkend raamatust „Muusa ja tema kunstnik".

Kas sina oled minu Muusa? küsis Kunstnik, julgemata oma õnne uskuda.
Vastuseks kõlas naer, mis läbistas õhku kui tulikuum jääpurikas, ühtaegu kõrvetav ja jäine.
Hoopis sina oled minu Kunstnik, lõkerdas Muusa, anna mulle käsi!
Mees ulatas käe.
Me läheme rännakule, ütles Muusa, balansseerides tegelikkuse ja kujutelmade vahelisel õhkõrnal piiril ning Kunstniku käele toetudes, ühtaegu tasakaalu otsides ja seda pakkudes.
Kuhu? kahtles Kunstnik, kes oli senise elu jooksul pea igal pool käinud, paljutki näinud ja kõigest tüdinud. Lähme tegelikkuse peidus poolele, kutsus Muusa, tule nüüd, mida on sul ometi kaotada?