Peeter Oja.Foto: Alar Truu
Inimesed
9. detsember 2017, 09:16

Peeter Oja: „Kreisiraadio” oli üks tore periood (19)

Eesti näitleja ja koomik Peeter Oja räägib usutluses Eesti Päevalehele, et „Kreisiraadio“ naljatrio polnud saadete jaoks mingeid plaane. „Rene Vilbre tegi ettepaneku [raadio kõrvalt] ETV-s jätkata, aga ta ei saanud üldse aru, mida me teeme. „Mida kuradit, teil polegi stsenaariumi?” avastas ta,“ rääkis Oja.

Kui „Kreisiraadio“ alustas raadio, muutus projekt naljatriole, kuhu kuulusid Peeter Oja, Tarmo Leinatamm ja Hannes Võrnol, omamoodi hullumajaks televisioonis, kui asjapulgad avastasid, et trio tegutseb ilma plaanideta. „Andeka inimesena mõistis ta [Rene Vilbre] muidugi kähku, et selle kambaga tuleb teistmoodi töötada. Anu Välba aitas ka meiega tegeleda – tema oli see, kes kirjutas üles, mida meie kolmekesi improviseerisime. Meil kadus kõik hetkega meelest,“ ütles Oja.

Mis puudutab suvist purjuspäi sõitmist, siis selles osas jääb Oja kidakeelseks, öeldes siiski, et probleemid tal vägijookidega puuduvad: „Huvitav, et kui ma mingeid intervjuusid annan, siis võin nii või naa olla kindel, et põhiteema, millest tegelikult rääkida tahetakse, on joomine.“