Lewis Hamilton. Foto: GONZALO FUENTES
Vormel 1
9. detsember 2017, 11:35

Lewis Hamilton: ei usu, et Schumacherile ära teen

Kuigi neljakordset vormel 1 maailmameistrit Lewis Hamilton võrreldakse legendaarse Michael Schumacheriga, on viimasel siiski kolm tiitlit rohkem. Britt ei usu eriti isegi, et selleni küündimine väga tõenäoline oleks. 

"Ma ei kujuta seda hetkel ette. Veel neli. Olen 10 aastat vaeva näinud, et neid nelja saada," arutles 32aastane Hamilton FIA aastalõpugalal, kui reaalne Schumacherist möödumine oleks. 

Küll aga väiksema eesmärgina seab piloot endale viienda tiitli, millega tõuseks ta jagama teist kohta. Nimelt on just nõnda palju on karikaid Juan Manuel Fangio auhinnakapis, kes valitses 1950ndatel. Nelja peal on lisaks Hamiltonile ka Sebastian Vettel ja Alain Prost. 

"Kavatsen vähemalt mõned hooajad veel sõita ja vähemalt talle järgi jõuda. Schumacherile järgi jõudmine on ulmeline, aga Fangio on täiesti püütav," kinnitas britt. 

Praeguse seisuga on lõppeb Hamiltoni leping Mercedesega tuleva hooaja järel. Suure tõenäosusega ta siiski kontrahti pikendab, sest laual on pakkumine, mis teeks temas enimteeniva vormelipiloodi.