Martin Fourcade.Foto: BARBARA GINDL
Talisport
9. detsember 2017, 14:02

Laskesuusakuningat Fourcade´i tabas haruldane krahh, Lessingu sihik oli paigast ära

Laskesuusatamise MK-sarja hooaja teine etapp Hochfilzenis jätkus täna meeste 12,5 kilomeetri jälitussõiduga, kui kiirem mees oli Johannes Thingnes Bö.

Võistlus kujunes kahe mehe duelliks, kui Bö ja Martin Fourcade sõitsid teistel eest ning jõudsid viimasesse lasketiiru koos. Siis juhtus aga midagi haruldast, kui prantslane eksis koguni kolmel korral, norralane lasi aga puhtalt ning finišeeris uhkes üksilduses. 

Trahviringidega lasi Fourcade veidi masti maha ning temast pääses mööda Jakov Fak, kes ka teise koha kindlustas. Päris tühjade kätega laskesuusakuningas siiski jääda ei tahtnud. Ta haakus viimase tiiru järel neljase grupiga, kellelt ta siiski suusarajal eest pääses. 

Jälitussõitu pääses ka üks Eesti mees, kui 31. kohalt alustanud Roland Lessing langes punktidelt välja. Kokku eksis ta keerulistes oludes lasketiirudes koguni kuuel korral. 51. sõiduaeg ei võimaldanud enamat 50. lõpp-positsioonist. Kaotust võitjale kogunes 5.19,6. Finišisse jõudis 57 meest. 

Täna on võistlustules ka naised. Kell 15.45 algavas 10 km jälitussõidus on stardis kaks eestlannat, kui Johanna Talihärm pääseb rajale 45. ja Tuuli Tomingas 57.