Karel Tammjärv. Foto: Stanislav Moshkov
Talisport
10. detsember 2017, 16:15

UHKE! 1373 päeva ootust on läbi: Karel Tammjärv tegi Davosi MK-etapil vägeva võistluse! (15)

Murdmaasuusatamise MK-etapp Davosis tõi õnne eestlaste õuele, sest Karel Tammjärv lõpetas ülipika punktipõua. 

Kuigi vahelduva eduga on sprintides silmad pähe saadud, siis distantsisõidul on 30 seast välja jäädud ligi neljal viimasel aastal. Nüüd on aga 1373 päeva pikkune ootus lõppenud, sest Tammjärv teenis 15 kilomeetri vabatehnika eraldistardist sõidus 13. koha (20 silma). Kaotust parimale kogunes 1.10,16. 

Meie mees oli juba algusest peale punktikohas kinni ning suutis tõusvas tempos lõpuni pingutada. Märkimisväärsed on viimased 1,8 km, millega suutis ta oluliselt tõusta (17. kohalt). Kusjuures selja taha jäid mitmed suured nimed, sealhulgas norralane Martin Jonsrud Sundby, keda Tammjärv edestas ligi 19 sekundiga. 

Viimati õnnestus Tammjärvel individuaaldistantsil 30 parema sekka sõita 2014. aasta jaanuaris 15 km klassikas. Toona teenis ta karjääri parima (distantsisõidus) 23. koha. Korra on ta sprindis olnud ka 22. Tänasega kindlustas Tammjärv ka koha Pyeongchang olümpial. 

Kuivõrd Johannes Hösflot Kläbo on võtnud väikse puhkuse, avas see tee uuele võitjale. Võimaluse kasutas ära prantslane Maurice Manificat, kes edestas venelasi Sergei Ustjugovit ja Aleksander Bolšunovit. Kokku lõpetas 109 meest. Eestlasest oli stardis vaid Tammjärv.