Anti SaarepuuFoto: Aldo Luud
Talisport
10. detsember 2017, 17:20

Anti Saarepuu: Karel lendas täna! (2)

Murdmaasuusataja Karel Tammjärv ülllatas täna Davosi MK-etapil Eesti rahvast, kui saavutas 15 km eraldistardist vabatehnikasõidus 13. koha prantslase Jean Marc Gaillard'ga võrdse ajaga. Team Haanja treener Anti Saarepuu häälest peegeldus pärast võistlust Õhtulehega vesteldes vaid rõõm.

"Eks me sisimas uskusime ja tahtsime loota, et tuleb punktikoht," lausus Saarepuu telefonitsi. "Aga selline sõit oli endalegi väikseks üllatuseks. Kui nägin esimesel ringil, kuidas Karel lendab, siis teadsin, et täna tuleb hea sõit.

Suusad olid superhead ja Karel tegi suurepärase töö. Emotsioonid on laes! Distantsil pole ju kolm hooaega punkte saadud. Tänane Kareli sõit, Marko ja Raido esimese 15 seas Rukal - suurepärane hooaja algus."

"Teeme iga päev tööd, kunagi peab see tasutud saama. Konkurents on tihe, kogu aeg selliseid kohti ootama hakata on raske. Aga märk on maas. Ja mis kõige tähtsam, kolmas olümpiakoht on käes." 

"Juba Rukal vaatasime, et Karelile sobib päris hästi enne distantsi sprint sõita. Ta tegi vahepeal ka Raido ja Markoga endale mitte tavapräast kiirustrenni. Eilne sprint oli õige otsus, sai mõnusalt lahti sõita. Täna Karel lendas."

Kusjuures Tammjärve lõpp oli väga võimas. 13,2 km vaheajapunktis hoidis ta veel 17. kohta, kuid möödus viimase 1,8 kilomeetriga kolmest mehest. "Lõpp oli tõesti väga vinge! Seda enam, et keskmäestikus umbes 1500 meetri peal. Suurtel meestel, nagu Karel, on seal vahel raske sõita. Aga Karel tõestas täna vastupidist ja liikus väga kergelt."