Ragnar Klavan napsab Wayne Rooney eest palli. Foto: LEE SMITH
Jalgpall
10. detsember 2017, 18:06

VIDEO | Liverpool kinkis lumises derbimängus Evertonile viigipunkti, Klavanilt soliidne partii

Inglismaa jalgpallikõrgliiga tänase päeva esimeses derbimängus leppisid Merseyside´i lahingus Liverpool ja Erverton Anfieldil 1:1 viiki. 

Võõrustajad haarasid kohe esimestest minutitest mänguohjad ning loodi hulgaliselt ohtlike olukordi. Sihile jõudmine võttis siiski veidi aega, kuid enne poolajapausi see siiski õnnestus. 42. minutil sai iluväravaga hakkama Mohamed Salah. Kusjuures enne seda oli Liverpool teinud värava umbes kümme lööki, ent see oli esimene mis raami suudeti suunata. 

Pausilt naasti sealt, kus pooleli jäi - Liverpool kontrollis mängu, ründas ning lõi võimalusi. Ainus, mis puudu jäi oli kohtumise saatust otsustav värav. Küll aga kingiti Evertonile võimalus, mille külalised ka rõõmuga vastu võtsid. 

Nimelt tõukas Dejan Lovren karistusalas putku pääsenud vastasmängijat, millele järgnes penalti. Selle ka Wayne Rooney külmavereliselt realiseeris. Liverpool küll üritas, ent 1:1 viigist pääsu polnud. 

Punaste eest tegi taas kõik 90 minutit kaasa Ragnar Klavan, kellel kõige tihedam tööpäev polnud, kuid sai oma ülesannetega hästi hakkama. Eesti koondislase keskkaitsepaariliseks oli Lovren. Joel Matip on endiselt vigastatud. 

Ragnar Klavan Foto: LEE SMITH

Ühtlasi luhtas Liverpool võimaluse Chelseaga ühele pulgale tõusta ning püsib 30 punktiga neljandal kohal. Õhtu lõpetab Manchesteri derbi, kui vastamisi lähevad liidermeeskonnad United ja City. 

Tabeliseis: