Karel TammjärvFoto: Stanislav Moshkov
Talisport
10. detsember 2017, 18:07

Karel Tammjärv: alles hiljuti üks pereisa võitis Bingo lotoga 400 000, mõnikord veab ja läheb õnneks (18)

Murdmaasuusataja Karel Tammjärv ülllatas täna Davosi MK-etapil Eesti rahvast, kui saavutas 15 km eraldistardist vabatehnikasõidus 13. koha (prantslase Jean Marc Gaillard'ga võrdse ajaga).

„Alles hiljuti üks pereisa võitis Bingo lotoga 400 000, mõnikord veab ja läheb õnneks ning kõik asjad klapivad hästi," lausus rõõmus päevakangelane telefonitsi Õhtulehele.

"Tiimikaaslased Raido [Ränkel] ja Marko [Kilp] on suutnud tänavu piire juba nihutada, et eestlane võib olla eesotsas. Öeldakse, et kui sa millessegi ei usu, siis pole see kindlasti võimalik. Sisendamine, et on võimalik, loob eeldused.“

„Olen vaimse poolega ka tänavu head tööd teinud. Kuulasin üht audioraamatut teemal, kuidas aju teeb enamuse pingutamisest. Raamatu pealkiri oli "How bad do you want it?“ (eesti keeles "Kui väga sa seda tahad?" - M.T.) Igal distantsimeetril tuleb endale see küsimus esitada. Tegelikult meie sees on oluliselt rohkem kui ise arvame. Me lihtsalt ei kasuta seda potentsiaali ära.“

Kuidas see potentsiaali kätte saamine käib? „Umbes nii vist, et kui tundub, et sõidad jube kiiresti ja annad endast kõik, siis tegelikult see kunagi nii ei ole. Alati saab juurde panna, varu on olemas. Lihtsalt enese alalhoiumehhanism on selline, mistõttu üks jalg on gaasil, aga teine kergelt piduril. Et ega tegelikult väga ei jaksa ka, raske on. Aga täna Anti [Saarepuu] suutis nii palju karjuda, et karjus need mõtted peast ära." 

Kuivõrd Ruka MK-l jäi Tammjärvel tervise tõttu vabatehnikasõit sõitmata, ootas ta tänast starti. "Teadsin, et vabatehnikas on praegu seis päris hea. Lillehammeri suusavahetus oli küll veidi kehv, aga täna läks hästi. Nagu ütlesin, Marko ja Raido on piiri nihutanud. Hakkame vaikselt jälle endasse uskuma. Mõned kõrvaltvaatajad on üritanud küll jätta muljet, et eestlastel ei olegi sinna asja, aga õnneks ikkagi on."