Isiah Briscoe palliga. Foto: Martin Ahven
Korvpall
10. detsember 2017, 18:24

VALUS! Kalev/Cramo naaseb Minskist ülinapi kaotusega

Kalev/Cramo teenis korvpalli Ühisliigas järjekordse kaotuse, kui võõral väljakul jäädi 84:87 alla Minski Tsmokile. 

Eesti meisterklubi alustas küll korralikult, ent mida minutid edasi, seda enam läks initsiatiiv võõrustajatele. Tsmoki võitis avaveerandi vaid punktiga, kuid teise keskpaigaks oldi peal juba 16 silmaga. Kalevlastel õnnestus end siiski koguda ning poolajaks vähendati vahe seitsmele. 

Riietusruumidest naastes jätkati sama rütmis - Tsmoki asjad sujusid paremini, Cramol kehvemini. Kodumeeskond suutis taaskord vahe kahekohaliseks kasvatada, ent Kalev ei murdunud. Otsustava neljandiku eel särasid tablool numbrid 64:59. 

Meie mehed võitlesid südilt edasi ning 3.54 enne kohtumise lõppu oli Kalev omakorda 72:71 peal. Tsmoki vastas küll 6:0 spurdiga, aga ka see ei olnud veel lõplik minek. Vaid kaks minutit hiljem oli seis taas viigis! 

Kalevlastel tekkis võimalus kohtumine enda kasuks kallutada, ent paraku eksiti rünnakutel headelt kohtadelt. Mängu saatuse otsustas Tsmoki kolmene üheksa sekundit enne lõpuvilet, mis nad neljaga juhtima viis. 

Kalevi parimana viskas Isaiah Briscoe üleplatsimehena 27 punkti. Võitjate edukam oli Aleksandr Kudrautsau 23 silmaga. Ühtlasi oli tänane kohtumine Cramo uuele juhendajale Donaldas Kairysele teiseks Ühisliiga mänguks. 

Kalevile oli see ühe võidu kõrvale kaheksandaks kaotuseks, millega püsitakse viimasel kohal. Minski saldo on 4-5, mis annab seitsmenda koha.

Järgmise Ühisliiga kohtumise peab Cramo nädala pärast, kui koduväljakul minnakse vastamisi Riia VEFiga, kellel on samuti kirjas vaid üks võit.