Saskia Alusalul õnnestus poolfinaaliks seatud taktika täielikult.Foto: Erakogu
Talisport
10. detsember 2017, 18:59

Saskia Alusalu: kaalusin ühisstardiga sõidust loobumist, kuid kogemuste saamiseks startisin

Salt Lake City MK-etapil kiiruisutamise ühisstardist sõidus poolfinaalis 3. ja finaalis 14. koha saanud Saskia Alusalu tõestas teist võistlust järjest, et on sel alal olümpiapiletit väärt. Seejuures polnud aga sel alal startimine sugugi kindel!

"Enne Salt Lake City etappi arutasime treeneriga ja mõtlesime, et äkki isegi ei sõidaks sellel MK-l ühisstardist, sest OM-koht on käes, ja keskenduks 3000 meetrile. Kuid jõudsime järelduseni, et olümpiaks vajalikku kogemust ja erinevaid taktikaid saab proovida vaid rohkem startides," ütles Alusalu Õhtulehele.

"Poolfinaalis oli eesmärgiks istuda grupis ja panustada finaalsprindile. Loomulikult peab pidevalt jälgima avanemisi, äraminekuid ja tihti tuleb taktika üldse ringi mängida. Saavutatud kolmanda koha üle on ülihea meel!"

Alusalu võttiski poolfinaalis vahefinišeid rahulikult, jõudis lõpujoonele kolmandana, taanlannast võitjast Elena Möller Rigasest 0,79 sekundit hiljem ja  noppis 20 punkti.

Aga otsustav sõit? "Finaalis keegi tööd teha ei tahtnud. Tegin ühe äraminekukatse, kuid see ei õnnestunud ja sellega oli praktiliselt mäng mängitud. Näitlikult öeldes on kõigil üks kuul, kui see on ära lennanud, siis jalgadest suurt kiirendust eriti rohkem välja ei pigista.

Kokkuvõttes võib öelda, et loomulikult ei jää ma finaali 14. kohaga rahule, aga grupis sõitmise ja kaasvõistlejate tunnetamise kohapealt andis see suurema õppetunni kui näiteks eelmisel nädalal Calgary MK-etapil peetud võistlus," rääkis Alusalu.

Ta stardib täna veel teisel lemmikalal, 3000 meetris.