Manchester City teist väravat tähistamas. Foto: DARREN STAPLES
Jalgpall
10. detsember 2017, 20:26

VIDEO | Manchesteri derbis teenis ülimagusa võidu City ning kasvatas edu ohtlikult suureks

Premier League´i 16. vooru viimaseks kohtumiseks jäi maiuspala, kui Manchesteri derbis alistas City võõral väljakul 2:1 Unitedi. 

Kohtumist alustasid teravamalt külalised, kuid esialgus üleliia ohtlikuks ei saadud. Küll aga õnnestus väravalukk lahti muukida 43. minutil, kui täpne oli David Silva. Kuigi senini oli Unitedi rünnak olnud suhteliselt hambutu, suudeti avapoolaja teisel üleminutil siiski Marcus Rashfordi tabamuses mänguseis viigistada. 

Pausilt naastes jätkus kohtumine sarnases rütmis, kuid sel korral Cityl väravaga kaua ei läinud. Õiges kohas oli keskkaitsja Nicolas Otamendi, kes Manchesteri sinise klubi taas ette viis. United uisapäisa ründama ei asunud, et vähehaaval võimalusi tekkis. 

Parim moment tekkis 85. minutil, kui Romelu Lukakul oli vaja nahkkera värava eest lihtsalt sisse suunata, ent üritus ebaõnnestus. Kusjuures belglane oli suuresti osaline ka vastaste kahes tabamuses. Nõnda jäigi United teisel poolajal kuivale, mis tähendas külalistele ülimagusat võitu. 

Ühtlasi kasvatas liidri kohta hoidev City edu juba 11 punktile. United on teisena kogunud 35 silma. Järgnevad Chelsea 32 ja Liverpool 30 punktiga. 

Tabeliseis: