Kristian Kullamäe. Foto: Martin Ahven
Korvpall
10. detsember 2017, 21:27

Kristian Kullamäe pani madalamas sarjas taas punktipeo püsti ning möllas päev hiljem juba Saksamaa meistriliigas

Saksamaal leiba teenival Kristian Kullamäe oli tihe nädalavahetus, kui mängida tuli kahel järjestikusel päeval. 

Eile lõi 18aastane tagamängija kaasa Oettinger Rocketsi duubelmeeskonna eest, kui Saksamaa tugevuselt neljandas liigas 106:98 võit. Kullamäe oli endale omaselt hoos, kui viskas 33 punkti. Sealjuures tabas ta kaheksa kolmepunktiviset. 

Täna oli Eesti noortekoondislane rivis juba Oettingeri põhimeeskonna eest, kui pääses platsile ligi 13 minutiks. Paraku meeskonda kaotusest päästa ei õnnestunud, kui võõral väljakul jäädi 72:93 alla Bayreuthile. 

Kullamäe kontosse jäi neli punkti ja üks lauapall. Viskeid väljakult tabas ta 4/1, kuid korvirõnga läbisid mõlemad teele saadetud vabaviset. Oettinger on 12 mängust võitnud kaks, millega hoitakse eelviimast kohta. Kõrgliigasse püsimajäämiseks on vaja vältida kahe viimase sekka jäämist. 

Samal ajal pallis Kullamäe eakaaslane Kaspar Treier Itaalia esiliigas. Paraku pidi ääremängija koduklubi Montegranaro 81:89 alla vanduma Ravennale. 

Treier tegi ühe oma parematest esitustest, kui viskas 11 minutiga kuus punkti. Lisaks hankis ta neli lauapalli ja pluss-miinus näitaja oli koguni +9. Vaatamata kaotusele püsib Montegranaro veel tabeli teisel real (8-3). 

Suurbritannias oli võistlustules Joonas Järveläinen, kes aitas oma koduklubi Plymouth Raidersi karikasarjas järgmisesse ringi.