Saskia Alusalu jõudis MK-etapil ühisstardist sõidus finaali ja püstitas 3000 meetris Eesti rekordi!Foto: Jörgen Norkroos
Spordivaria
11. detsember 2017, 00:12

PLUSS, MIINUS ja ENNUSTUS | Talisportlaste südantsoojendavad esitused, kuidas lõpeb Baltimaade derbi? (1)

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate tulevikku. Niisugune on meie 11. detsembri valik.

Möödunud nädala pluss

Ehkki Eestis püsib järjekindlalt valdavalt plusskraade ja musta maad pakkuv kehv suusailm, mis ei soodusta tasemel talisportlaste sirgumist, pakkusid juba kodusteks paremateks tõusnud ometi südantsoojendava nädalavahetuse. Juba reedel jäi laskesuusataja Johanna Talihärmal MK-sarjas punktikohale jõudmisest vähe puudu ning ta parandas vea päev hiljem jälitussõidus. Saskia Alusalu murdis end kiiruisutamise MK-etapil ühisstardist sõidus kindlalt finaali ja Artti Aigro hüppas end MK-sarjas esimest korda põhivõistlusele! Eile rühkis Karel Tammjärv end murdmaasuusatamise MK-etapil lausa 13. kohale ning päeva lõpetas Alusalu Eesti rekord 3000 meetri distantsil. Pole paha!

Möödunud nädala miinus

Kui vahepeal jõudsime harjuda olukorraga, et Eesti epeenaised toovad enam-vähem igalt välisvõistluselt, kus osalevad, mingi poodiumikoha ikka ära, siis praeguseks on vahepealne superhoog raugenud. Tõsi, kogu aeg polegi võimalik tippvormis olla, nii et suureks paanikaks pole põhjust. Kui kuu aega tagasi Hiinas jõudis ainsana 16 parema hulka Kristina Kuusk, siis nüüd Dohas ei suutnud keegi kuuest eestlannast sedagi. Tõsi, 64-liikmelisel põhiturniiril olime esindatud viiekesi, kuid üle ühe võidu keegi ei saanud. Ainsana pidi põhivõistlust eemalt vaatama neljakuuse vigastuspausi järel rajale tulnud Irina Embrich.

Alanud nädala ennustus

Foto: vtb-league.com

55% on võimalus, et BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond (pildil) alistab pühapäeval Ühisliiga Baltimaade derbis - vähemalt niimoodi armastab seda duelli juba mitu aastat välja reklaamida liiga ise! - Riia VEFi. Kummagi tiimi mänguvorm pole sel hooajal olnud kiita, mõlemad on Ühisliigas saanud ainult ühe võidu. Kalev ei saanud uue peatreeneri Donaldas Kairyse käe all eile Minskist loodetud võitu kätte, VEF aga jäi viimati lausa 18 punktiga alla Permi Parmale. Omavahelises matšis on mõlemad näljased, Kalevile peaks koduseinad andma kerge eelise.