Liigume
11. detsember 2017, 08:43

Ultrajooksja tagasivaade 2017. aastasse

Minu hooaeg algas väga keeruliselt. Esimene jooks oli tegelikult Ida-Virumaal toimunud Kindral Tõnissoni jooks. Suutsin rajal täiesti ära eksida, koos minuga paar inimest veel. Samas oli vahva esimesena finišeerida ja näha tagumiste meeste nägusid. Vähemalt sai künkaid katsetada ja tore oli sellegipoolest. Hea, et ikka otsustasin kokkuvõtte teha, sest muidu ei oleks üldse enam meeles olnud.Narva Energiajooksul ei tundnud ma end üldse kindlalt, trenni oli liiga vähe tehtud ja ootasin pingsalt oma pühhiaatriaega, et lõpuks oma vaimse seisundiga tegeleda. Enne Vägilase jooksu sai see elumuutev samm end aidata tehtud ja kõik hakkas justkui elus liikuma. Kirjutasin elulugu vihikusse ja püüdsin endale andestada "vead" ja leppida sellega, et ei tohi muretseda asjade pärast, mida muuta ei saa. Tore oli näha esmakordselt oma silmaga Mardot, Heikit ja Heimarit ja nende kolme mehe toel see esimene seiklusjooks läbida. Tõstsid meessoo mainet minu silmis ja andsid kõvasti j

Treener Cris Poll - Karmeni hooaeg 2016/17 läbi minu silmade: Sellele eelnev hooaeg lõppes uue Eesti naiste tipptulemusega 24 h jooksus, Prantsusmaal, Albis. Seejärel tuli taastumisperiood ning detsembrist oli aeg alustada ettevalmistustega uueks hooajaks. Motivatsiooni ja tahtmist oli! Kuna Karmenil on ka emaroll täita, siis ei ole olnud alati kõige lihtsam seda aega leida. Väikene paus tuli sisse ning oli lootust, et kevad-suvel saab plaani järgi treenima hakata.Karmeni jaoks oli see hooaeg väga muutuste ning eneseleidmise rohke. Alustades treeningutega uue treeneriga tuli kohaneda ning enda eesmärkide suunas edasi liikuda. Ei olnud lihtne, kuid oli vajalik hooaeg. Tahtejõudu on Karmenil alati olnud ja usun, et targalt ja järjepidevalt treenides on kõik võimalik! Kuna nüüd on eneseusk ja enesekindlus kõvasti kasvanud, siis siit jääb vaid üle kõvasti vaeva näha! Palju kvaliteetseid kilomeetreid!

Treener Hasso Paap - ISELOOMUSTUS: Kui alustasin Karmenile treeningplaanide tegemist ja temale jooksutreeningute andmist, siis oli kohe näha tema väga suur motivatsioon. See aga võib olla nii positiivne kui ka mõnes olukorras mõneti negatiivne omadus. Nimelt liigne motivatsioon võib viia vahest ületreeninguni või tekitada peas liialt suuri ootusi eesmärkide täitmise osas. Minu kui treeneri ülesanne sel puhul on säilitada nö külma pead ja hoida eesmärke reaalsetena. Jooksva aasta vältel on Karmen kindlasti saavutanud taas parema füüsilise toonuse ning arenenud on tema jooksutehnika ja ka kiiruslikud võimed. Uueks hooajaks soovitan Karmenil leida võimalikult hea rütm treeningute ja puhkuse/taastumise vahel (eeldab igapäevaelu, töö ja trenni head planeerimist) ning keskendumist 2-3 kindlale võistlusele, milles siis endast maksimum anda.

Loe Karmeni blogi http://jooksublogi.blogspot.com.ee/.