Tarmo Neemelo Paide särgiga.Foto: Heiki Laan
Jalgpall
11. detsember 2017, 12:20

„Kadunud poeg“ Tarmo Neemelo leidis kodutee üles ja lahkub Nõmme Kaljust (3)

Paide Linnameeskond sai oma ründeliini võimsa täienduse, sest viimasel seitsmel hooajal Nõmme Kaljut esindanud jalgpallur Tarmo Neemelo tõmbab 2018. aastal selga oma sünnilinna klubi särgi.

Neemelo tegi Meistriliiga debüüdi 18aastasena 2000. aastal FC Kuressaare ridades ja lõi oma esimese värava samal hooajal mängus TVMK-ga. Just TVMK eest mängides tulid esimesed suuremad õnnestumised – esimene Eesti meistritiitel aastal 2005, mil Neemelo oli 41 tabamusega ka Meistriliiga parim väravakütt.

Pärast nelja hooaega välismaal, kus Neemelo esindas Rootsi klubisid Helsingborgs IF ja GIF Sundsvall, soomlaste MyPa ja Belgia meeskonda SV Zulte-Waregem, naasis ta kodumaale 2009. aastal, aidates FC Levadia Eesti meistriks. 2011. aastal liitus Neemelo Nõmme Kaljuga, kus teenis aasta hiljem oma kolmanda Eesti meistrikulla.

Kokku on Neemelo auhinnakapis kolme tiitlivõidu kõrval Eesti meistrivõistlustelt veel 4 hõbedat ja 3 pronksi. Meistriliiga mänge on kogunenud 398 ja väravaid 188, mis asetab Neemelo Eesti meistriliiga kõigi aegade väravaküttide edetabelis Maksim Gruznovi (304) ja meie peatreeneri Vjatšeslav Zahovaiko (211) järel kolmandaks!

Eesti koondist on Neemelo esindanud 22 korda. Tema 1:1 viigivärav 2006. aastal Türgi vastu tunnistati aasta ilusaima koondisevärava trofee Hõbepalli vääriliseks. Paide Linnameeskonnaski on Tarmo särginumbriks tema legendaarne 99!

Tarmo Neemelo: "Mul oli väga hea meel Paidega liituda ja aeg tundus õige. Kuna ma olen ise Paidest pärit, on seda suurem rõõm esindada ka Paide Linnameeskonda. Suure osa oma karjäärist veetsin Nõmme Kaljus ning selle aja eest olen väga tänulik. Aitäh Kalju fännidele, teile jääb eriline koht minu südames!"

Peatreener Vjatšeslav Zahovaiko: ""Kadunud poeg” on viimaks kodutee üles leidnud! Eelkõige näen teda meie noormängijatele suure eeskujuna. Oma rikkaliku kogemuste pagasiga annab Tarmo meile võimsa lisakäigu juurde. Tere tulemast koju!"