Foto: Chris Pizzello/Invision/AP
Film
11. detsember 2017, 16:51

Tänavuste Kuldgloobuste nominentide hulgast võib leida ka valusa torke Kevin Spacey suunas

Suurejoonelisi filmi ja televisioonisaavutusi premeeriv Kuldgloobuste gala on jõudmas oma 75. sünnipäevani. Värskelt said aga selgeks need tublid mehed ja naised ning märkimisväärsed linateosed ja telesarjad, mis aastal 2017 teistest selgelt eristusid ning sellega ka Kuldgloobuse nominatsioonid pälvisid.

Üks huvitavaim nominatsioon kuulub kindlasti Christopher Plummerile "Parima meeskõrvalosatäitja" eest Ridley Scotti uues filmis "All the Money in the World". On ju teada, et eelnevalt oli kõnealuses filmis Jean Paul Gettyt kehastamas Kevin Spacey, ent peale seda, kui avalikuks tulid mehe ahistamisskandaalid, lõigati Spacey filmist välja ning ta asendati justnimelt Plummeriga. Kindlasti on viimase näol tegu oskusliku näitlejaga, ent kindlasti võib too nominatsioon (eriti, kui arvestada, et Plummeri roll võeti üles ja monteeriti filmi sisse vaid loetud nädalatega) tekitada arvamusi, justkui oleks tegu ka väikese torkega Kevin Spacey suunas.

Nominatsioonide poolest on edukaimateks filmideks Guillermo del Toro "The Shape of Water", mis mainiti ära tervelt 7 kategoorias, talle astub aga kandadele teinegi Eestis PÖFFi raames linastunud draama "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", olles esindatud 6 kategoorias. Mõlema filmi puhul kategooriad kattuvad (Parim film, režissöör, naispeaosa, meeskõrvalosa, stsenaarium ja originaalmuusika), ent del Toro linateos suudab konkurenti lisaks ületada Parima naiskõrvalosa jaotuses.

Kõige muljetavaldavam kategoooria kuulub kindlasti Parima režissööri omale. Nimelt on seal vastamisi mõõtu võtmas vanad tegijad nagu eelnevalt mainitud Guillermo del Toro ja Ridley Scott, Steven Spielberg ("The Post"), Christopher Nolan ("Dunkirk") ning teistest pisut eristuv, ent siiski talendikas Martin McDonagh ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri"). Üllatavalt kombel on just Nolani "Dunkirk" üks suurtest tegijatest, kes peab leppima vaid 3 nominatsiooniga (lisaks režissöörile ka Parim draama ja originaalmuusika).

Kõikide kategooriate ja nominentidega saad tutvuda Kuldgloobuste kodulehel. Võitjad selguvad Kuldgloobuste suurejoonelisel galal, mis leiab aset 2018. aasta 7. jaanuaril.