Sofia Velikaja.Foto: MAXIM SHEMETOV
Olümpia
11. detsember 2017, 16:22

Venemaa olümpiakomitee esindaja: ükski Venemaa sportlane pole olümpiamängudest loobunud (1)

Eelmise nädala teisipäeval keelas Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) Venemaa sportlastes 2018. aasta PyeongChangi taliolümpial oma koondise esindamise ning lubab neid starti vaid neutraalsete sportlastena.

Venemaa Olümpiakomitee sportlaste esindaja Sofia Velikaja sõnas täna antud pressikonverentsil meediale, et kõik Venemaa sportlased on ROKi otsusega praeguseks leppinud ning nõus neutraalse olümpiasportlasena starti tulema.

"Hetke seisuga ei ole meil ühtegi sportlast, kes oleks keeldunud olümpiamängudel osalemast," sõnas Velikaja, kes tuli ise Rio olümpial Venemaa teatenaiskonna koosseisus olümpiavõitjaks. 

"Sportlased on endale teadvustanud, et triumfi korral ei näeks ega kuulaks nad Venemaa lippu ega hümni, kuid ühtlasi mõistavad atleedid, et nad esindaksid endiselt Venemaad," lausus venelanna. 

5. detsembril võttis ROK vastu otsuse, et Venemaa sportlased võivad 2018. aasta veebruaris peetaval PyeongChangi taliolümpial osaleda, kuid ei saa seda teha omale tuttavas valgesinipunases dressis, vaid nad peavad esiti tõestama oma puhtust ning seejärel ümber kehastuma Venemaalt pärit olümpiaatleetideks (OAR).