Arno Pijpers koos Flora mängujuhi Zakaria Beglarišviliga. Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
11. detsember 2017, 18:19

Arno Pijpersi tulevik selgub nädala lõpuks

Teisipäeval ja kolmapäeval toimuvad Lilleküla staadionil tähtsad läbirääkimised. Nimelt istuvad ühise laua taha FC Flora jalgpallimeeskonna juhid ja Arno Pijpers. Kas edukas koostöö jätkub, selgub nädala lõpuks.

58aastane hollandlane juhendas Florat aastatel 2000-2004, kuid naasis tänavu jaanuaris taas tiimi juurde. Kogenud Pijpers suutis noorest meeskonnast maksimumi välja pigistada ja üllatuslikult tuldi Eesti meistriks. Pärast tiitlivõitu ei osanud Pijpers enda tuleviku kohta midagi kindlat öelda. „Pean vaikselt treenerikarjääri lõpetamisele mõtlema. See on raske amet, eriti, kui tahad alati võita,“ arutles ta oktoobri lõpus.

Pijpers käis vahepeal kodumaal lähedasi vaatamas ja mõtiskles tulevikuplaanide üle. Nüüd, kui perekeskis on asjad enam-vähem selgeks räägitud, saabus Arno tagasi Eestisse. „Räägime klubiga selle nädala teisipäeval ja kolmapäeval. Mul on mõned mõtted ja tahan neid arutada. Selgitame välja, millised on minu mõtted, millised klubi omad,“ ütles Pijpers Õhtulehele.

Arno Pijpersi pead katab neljandale meistritiitlile pühendatud nokamüts.. Foto: Alar Truu

Oktoobris mainis kogenud treener, et Hollandisse naasmiseks annaksid põhjust eraelulised asjad – tema ema vajab poja tuge ning kodumaal elab ka Arno lapselaps. „Siin on minu enda jaoks otsustamise koht, sest kui ma töötan ühe meeskonna juures, siis annan endast alati sada protsenti. Minu jaoks on väga raske leppida olukorraga, kus saan endast vähem anda. Siin on mitmeid lahtiseid otsi, milles peame kokku leppima. Ma arvan, et asjad võivad selguda nädala lõpuks.“

Pijpers on Flora peatreenerina võitnud neli Eesti meistritiitlit. Pühapäeval anti talle Estonia kontserdisaalis toimunud jalgpalligalal kätte ka Albert Vollrati nime kandva aasta parima treeneri auhind.

Hollandlast on aastate jooksul austatud mitme kõrge aumärgiga: Eesti Jalgpalli Liit pühendas talle 2007. aastal kuldmärgi, 2008. aastal andis president Toomas Hendrik Ilves Pijpersile Maarjamaa Risti IV klassi teenetemärgi. „Riiklik autasu on minu jaoks väga suure tähtsusega, aga kõik auhinnad on toredad,“ ütles ta.