Luke Doncic läbimurdel. Foto: Twitter @gregsasevi
Euroliiga
11. detsember 2017, 19:26

STATISTIKAPOMM | Doncici ja Švedi uued Euroliiga punktirekordid

Korvpalli Euroliiga 11. mängudevoor on selja taga ning lisaks tavalistele kossusõpradele pakkus see rõõmu ka statistikagurmaanidele, kes järgnevad arvud kokku said lüüa.

400 mängu on Vana Maailma vingeimas sarjas pidanud nüüd Vitoria Baskonia meeskond, tõustes niimoodi neljandaks satsiks, kes ümmarguse numbrini jõudnud. Enamat on suutnud vaid Moskva CSKA, Piraeuse Olympiakos ja Barcelona.

160 kulpi on vastastele ladunud nüüd Tel Avivi Maccabi mängumees Alex Tyus, hoides Euroliiga blokeerijate nimekirjas kuuendat postisiooni.

1000 punkti on Euroliigas visanud nüüd Tibor Pleiss, olles läbi aegade esimene sakslane, kes ümmarguse juubelini on jõudnud.

29 punkti on Himki mängujuhi Aleksi Švedi uus punktirekord Euroliigas. Lisaks märgiti venelase efektiivsusreitingust 35.

33 punkti viskas Luka Doncic Madridi Reali särgis, tõustes esimeseks kuningliku klubi mängijaks, kes sel sajandil sellise saagini küündinud. 

1. kaugviske tabas oma Euroliiga karjääri jooksul Istanbuli Efesi keskmängija Bryant Dunston, kes sopsutas Crvena Zvezda vastu läbi korvirõnga mõlemad teele saadetud kolmesed. Mehe vastav näitaja klubisarjas on nüüd 10st 2. 

Euroliiga 11. mängudevooru tipphetked: