Ilja Brõzgalov 2013. aastal Venemaa koondise väravat kaitsmas.Foto: AP / Scanpix
Doping
12. detsember 2017, 10:58

Endine Venemaa hokimees: fakt, et meil oli riiklik dopingusüsteem (4)

Endine Venemaa jäähokikoondise väravavaht Ilja Brõzgalov rääkis pikas intervjuus, et fakte ei saa eirata - Venemaal oli olemas riiklik dopingusüsteem.

"See on väga keeruline küsimus. Võib hinnangute andmisel eksida, kuid avalikkusele teatavaks saanud faktid osutavad dopingu kasutamisele ja suures ulatuses. Sportlasi oli selles skeemis palju. Ma ei tea, kas see oli riiklik või mitteriiklik programm.

Muidugi võib Grigori Rodtšenkovi (USAsse pagenud Moskva dopingulabori endine juht - toim) sõnu seada kahtluse alla, kuid paljud faktid rägivad vastupidist. Anumatel olevad kriimustused, proovide tavapärasest suurem soolasisaldus. Kes on kunagi andnud dopinguproovi, teab seda protseduuri. Kui sinu organismis on liiga palju soola, siis seda proovi lihtsalt ei arvestata, pead selle uuesti andma. Kas kujutate ette, et liiga kõrge soolasisaldusega proov ikkagi suletakse? Seda lihtsalt ei saaks läbi lasta, tähendab - ikkagi toimus mingi mahhinatsioon. Võin eksida, kuid olemasoleva info põhjal saab öelda, et dopingusüsteem eksisteeris," rääkis Brõzgalov.

Ta lisas, et dopingu võtmise eest vastutab eranditult iga sportlane ise.