Matthias Tass (nr 13) kandis täna esimest korda TTÜ särki.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
12. detsember 2017, 20:21

Kaotuseta leedulased ladusid Tartu korvi 119 punkti, Tass debüteeris TTÜ särgis (2)

Korvpalli Balti liiga B-grupi liidrite heitlus Pasvalyse Pieno žvaigždesi ja Tartu Ülikooli vahel lõppes koduseinte tuge nautinud leedulaste 119:72 (62:29) võiduga.

Jalatallaga hädas oleva punktiliidri Steven Cook'ita mänginud Tartu jäi juba esimestel minutitel kaotusseisu ega suutnudki kordagi viigistada. Rääkimata juhtima minemisest. Pieno žvaigždesi suurim eduseis oli täna lausa 52 punkti, lõpusireeniks suutis Tartu selle 47 punktini kahandada.

 

Kõiki kaasas olnud 11 meest kasutanud Tartu edukaimad korvikütid olid Kristjan Kitsing (16 punkti), Vytenis Cizauskas ja Janar Talts (mõlemad 15 punkti).

 

Statistika:

Pool tundi hiljem alustasid samas grupis oma mängu TTÜ ja lätlaste Ogre. Eesti meeskond kaotas Matthias Tassi debüütmatši 66:90 (41:48). Seejuures võitis Ogre viimase veerandi 25:7.

Kalev/Cramost saabunud Tass rassis 26 ja pool minutit ning viskas selle ajaga üheksa punkti. Lisaks noppis ta kolm lauapalli, blokeeris ühe pealeviske, tegi ühe vaheltlõike ja kaotas korra ka palli.

TTÜ resultatiivseim oli täna 15 punkti visanud Martin Giese. Rohkem ükski TTÜ mees kahekohalise punktisummani ei jõudnud.

Statistika:

B-grupi tabeliseis:

A-grupis kaotas Pärnu võõrsil 72:80 Liepaja meeskonnale. Suvepealinlaste parim oli Karl Johan Lips 20 punkti ja seitsme lauapalliga.