city24 piltFoto: city24
City24 Kinnisvarauudised
13. detsember 2017, 11:58

Tartu avas idaringtee kolmanda järgu liikluseks (10)

"Valminud teelõik ühendab omavahel kaks riigimaanteed – Tallinna–Tartu–Luhamaa ja Tartu–Räpina maantee, mis vähendab transiitliiklust linna teistel tänavatel ja aitab ka kesklinna õhu puhtamana hoida," ütles linnapea Urmas Klaas linnavalitsuse teatel.

Tartu idapoolse ümbersõidu kolmas ehitusala on 1,5 kilomeetri pikkune teelõik, mis ühendab Lammi tänava liiklusringi Räpina maanteega. Lisaks Ringtee tänava pikendamisele tuli osaliselt ümber ehitada ka Mõisavahe ja Nõlvaku tänavad ning Soojuse tee.

Kolmas ehitusala on sarnane eelneva Ringtee lõiguga – kaherajaline sõidutee ja selle kõrval eraldiasetsev kergliiklustee. Luunja valda suunduvale Soojuse teele on rajatud omaette eritasandiline liiklussõlm, kus Ringtee läheb viaduktiga üle Soojuse tee. Lisaks on ehitatud ka kaks kergliikluse viadukti, mis võimaldavad jalakäijail ja rattureil ohutult Ringteed ületada.

Tartu idapoolse ringtee kolmanda ehitusala projekteerisid ning ehitasid AS TREF ja AS Baumost, mis esitasid ühispakkumuse kogumaksumusega 7 433 844 eurot. Ehitusel teeb järelevalvet AS Taalri Varahaldus. Projekteerimistööd algasid mullu septembris ja ehitust alustati tänavu jaanuaris.

Kuigi teelõik avatakse liikluseks, ei ole ehitustööd lõppenud. Kuna ilmastikuolud ei luba enam kõiki vajalikke töid teha, jätkub Ringtee tänava ehitus järgmisel kevadel, mil uuele teelõigule ja Soojuse teele pannakse lõplik asfaldi pealiskiht, lõpetatakse kergliiklusteede asfalteerimine ning tehakse viimased markeerimis- ja haljastustööd. Objekti lepingujärgne valmistähtaeg on tuleva aasta juuli.

Idapoolse ümbersõidu kolmanda etapi ehitust rahastatakse 85 protsendi ulatuses Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi vahenditest ning 15 protsenti panustab Tartu linn oma eelarvest.

Foto: Eno Lints