Pilt on illustratiivne.Foto: ALDO LUUD
Krimi
13. detsember 2017, 13:00

Kohus mõistis korduva lapsevägistaja kümneks aastaks vangi (23)

Viru maakohus tunnistas täna 56-aastase mehe süüdi erinevates seksuaalse enesemääramise vastastes süütegudes ning mõistis talle lühimenetluses lõplikult ärakandmisele kuuluvaks karistuseks 10 aastat vangistust.

Mehele esitatud süüdistus käsitles alaealiste (kes ei olnud oma ea tõttu võimelised toimunust aru saama ja vastupanu osutama) korduvat vägistamist ja muu sugulise iseloomuga teo toimepanemist, korduvat lapsporno valmistamist, hoidmist ja näitamist, lapseealise seksuaalset ahvatlemisest, aga ka tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikku käitlemist. Tulirelva ja laskemoona ebaseaduslik käitlemine ei olnud seotud teiste kuritegudega. Süüdistatav tunnistas ennast osaliselt süüdi.

Mees peeti kinni käesoleval aastal Ida-Virumaal, 14. augustil. Mees on ka varasemalt ühel korral kohtulikult karistatud.

Süüasja arutati kannatanute säästmiseks lühimenetluses, mis tähendab, et kannatanud ei pidanud kohtus enda üleelamistest rääkima. Mehelt mõisteti välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas  3585 eurot ja 76 senti.