Foto: Pixabay
Suhted
13. detsember 2017, 15:30

Sa pole kena välimusega mees? Ära muretse – nii meeldid naisele suhtes pareminigi (7)

Teadusuuringust on selgunud, et suhted võivad toimida paremini ja naised olla õnnelikumad, kui mees ei ole välimuselt liiga veetlev.

Elu ühiskonnas, kus kõik tahavad head välja näha, võib FHMi teatel lausa hüsteeriasse viia. Oled sa piisavalt vormis? On sul piisavalt juukseid peas? Kas riist on ikka piisavalt suur?

Aga tuleb välja, et kõik need kahtlused ja madala enesehinnangu võib vabalt prügikasti saata.

USAs Florida ülikoolis tehtud uuringu kohaselt on heteroseksuaalsed paarid õnnelikumad, kui naine on suhtes veetlevam ja ilusam pool. Kuid miks nii?

„Uuringus küsitleti 113 noorpaari, kes olid kõik 20. eluaastates, elasid Dallase lähistel ja olid olnud abielus alla nelja kuu, mis tähendab, et uuringu tulemused ei ole representatiivsed ega pruugi kehtida teiste puhul, kes sellisele kirjeldusele ei vasta,“ hoiatasid uuringu läbiviijad Andrea Meltzer ja Tania Reynolds. Siiski võib kitsa sihtgrupi põhjal tehtud uuringu tulemus ka laiemalt kehtida:

„Tulemused näitavad, et kui naisel on füüsiliselt veetlev abikaasa, siis võib sel olla talle negatiivseid mõjusid, eriti nende prouade puhul, kes ise pole eriti veetlevad. Nii võib tuvastada naisi, kel on äärmuslikumate kaalukaotustehnikate väljakujunemise risk, sel on aga seos teiste psühholoogilise probleemidega nagu depressioon, ärevus, mõnuainete kuritarvitamine ja eluga rahulolematus.“

Lihtsamalt öelduna: kui naisel on atraktiivne mees, siis survestab see teda rohkem vormis olema, dieeti pidama ja kenale väljanägemisele keskenduma, ent see võib kaasa tuua ebatervislikku käitumist ja erinevaid häireid. Päris masendav. Aga nii ilusad kui ilmetud mehed võiksid võtta õppust järgnevast nimetatud uuringus välja toodud mõttest.

„Üks viis neid naisi aidata on see, kui partner on kinnitav ja meenutab neile: „Sa oled ilus. Armastan sind ükskõik millise kehakaalu või –tüübi puhul“,“ sõnas Reynolds. „Või ehk keskendub võimalustele olla hea romantiline partner väljaspool veetlevuse teemasid ja rõhub nendele tugevustele: „Väärtustan sind tõsiselt, kuna oled hea, nutikas ja toetav partner“.“

Niisiis, mehed: on igati okei mitte väga hea välja näha, aga on väga oluline, et su naine pidevalt teaks, et ta on ilus. Lühidalt: ära ole tropp. Näita oma empaatiat ja ole talle tema armastuse eest tänulik.