Tartu Ülikooli loodusteaduste tudengid annetasid 21,6 liitrit verd.Foto: Kaisa Laur
Uudised
13. detsember 2017, 14:54

Tartu ülikooli loodusteaduste tudengid annetasid 21,6 liitrit verd (1)

„Terve teaduskonnaga, koos koolikaaslaste ja õppejõududega ühiselt head teha on palju vahvam, kui üksi verekeskusesse minna,“ põhjendas Tartu ülikooli II kursuse geograafiatudeng Hendrik Neubauer, miks ta otsustas kooliruumides toimunud doonoripäeval osaleda. Kokku annetas 49 geograafiatudengit ja nende sõpra 21,6 liitrit verd.

Loodus- ja täppisteaduste valdkonna doonoripäev „Lotäkas on elupäästja“ toimus tänavu tegelikult juba kolmandat korda. „See on mugav võimalus teha jõulude ajal heategu. Tartus asub verekeskus kesklinnast nii kaugel, et sinna tudengid väga sageli verd andma ei satu, kuigi isegi tahaks,“ selgitas ürituse korraldaja, EGEA-Tartu liige Sigrid Paavle

Samuti on selline kooliruumides toimub doonoripäev ka esmakordsetele doonoritele hea võimalus koos sõpradega tulla ja proovida, kas selline asi neile üldse sobib.

Tänavusel doonoripäeval oli 48 osalejat ja verd koguti 21,6 liitrit. Arvestades, et keskmises inimeses on 4,7 liitrit verd, on see umbes 4,5 inimese jagu.

Lisaks oli Sigrid Paavle sõnul palju neid, keda verd andma ei lubatud. „Esmakordset doonorite puhul on see tavaline, sest ei olda veel täpselt kursis, millal verd anda tohib ja millal mitte. Kuid loodetavasti innustab see neid edaspidi doonoriks minema,“ loodab Sigrid Paavle, kes ise loovutas sel üritusel verd teist korda.