Manchester City pallurid loodavad täna rekordi enda nimele kirjutada. Foto: Dave Thompson
Jalgpall
13. detsember 2017, 16:01

STATISTIKAPOMM | Manchester City läheb rekordijahile

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas läheb Manchester City täna õhtul Swansea vastu järjekordset rekordit jahtima. Hetkel on Pep Guardiola hoolealustel käsil 14mänguline võiduseeria ja südaööks loodetakse olla juba rekordi ainuomanikud. 

Tõsi, vutigurmaanid võiksid viriseda, et tegelikult on juba praegu City saavutuse oma nimele saanud, sest Arsenali 14 võitu pärinevad kahest erinevast hooajast (2001/02 veebruar - 2002/03 august).  

Manchesteri helesinine klubi omab pärast 16 vooru linnarivaal Unitedi ees 11punktilist edu ja senini kaotuseta kihutav City kiirrong on pannud paljusid vutieksperte spekuleerima, milliseid rekordeid relssidel kihutav helesinine vedur veel oma teelt pühkida võiks. 

ENIM PUNKTE HOOAJAL - 95 punkti, Chelsea (2004/05)

Maagilise 90 punkti piiri on ületanud Premier League ajaloos vaid seitse meeskonda. Kolm korda on saavutusega hakkama saanud nii Chelsea kui ka United, korra on tähiseni jõudnud Arsenal. 

City, kellel 16 mänguga on koos 46 punkti, on hetkel ületamas aga veelgi maagilisemalt 100 punkti piiri. Hetke seisuga on neil matemaatiliselt võimalik koguda lausa 112 punkti. Kõigi eelduse kohaselt nad ainult võidulainel hooaja lõpuni ei surfa, kuid isegi nelja kaotusega jääks City pidama kolmekohalise  numbri juures. 

SUURIM EDU TIITLIVÕIDU PUHUL - 18 punkti, Manchester United (1999/00)

Suurimat võidumarginaali liigatabelis naudib Manchester United, kes sajandivahetusel juba neli vooru enne lõppu võitjakarika pea kohale sai tõsta. Tõsi, aasta hiljem suutsid nad seda viis vooru enne lõppu, kuid siis mängisid nad potentsiaalselt veelgi võimsama edumaa ise maha, kaotades kolm viimast mängu. 

Kümnepunktilist või suuremat edu on vutisõbrad hooaja lõpuks saanud nautida seitsmel korral (4 x United, Chelsea, Arsenal, Leicester).

City edu on juba praegu 11 punkti ning samas tempos jätkates oleks nende edumaa hooaja lõpus lähima jälitaja ees 26 punkti. 

ENIM VÄRAVAID HOOAJAL - 103 väravat, Chelsea (2009/10)

Jalgpallis on väravate löömise buum lahti läinud sellel kümnendil. Ainsaks erandiks meeskondlikus arvestuses on Unitedi 1999/00 hooaeg, kui 38 mänguga 97 väravat kõmmutati. Ometi kahvatub Sir Alex Fergusoni hoolealuste saavutus Liverpooli, City ja Chelsea edurivimeeste ees, kes erinevatel hooaegadel maagilise 100 värava piiri alistanud. 

Tänavu on City ründajad, eesotsas Sergio Agüero ja Raheem Sterlinguga, kõmmutanud 16 mänguga 46 väravat ehk keskmiselt 2,875 tabamust mängu kohta. Korrutame vastava arvu 38ga ning maagiline number, mille suunas City mehed hetkel tormavad: 109

Seal juures pallis esimesed kolm hooaega ehk kuni 1994-95 hooajani Premier League's 22 meeskonda, seega oli tiimidel rohkem võimalusi võrke sahistada. 

ENIM VÕITE HOOAJAL - 30 võitu, Chelsea (2016/17)

Kõige värskem rekord, mille võttis enda nimele möödunud hooajal Chelsea. Antonio Conte hoolealuste võimas 13mänguline võiduseeria hooaja teises pooles tagas neile tiitli ja ka selle ajalooannaalides oleva tippmargi. 

City on hetkel võitnud 16st võimalikust kohtumisest 15 ehk samamoodi jätkates lõpetatakse hooaeg 36 võiduga. Elame näeme ...

Tänased kohtumised:
Newcastle - Everton
Southampton - Leicester
Swansea - Manchester City
Liverpool - West Brom
Manchester United - Bournemouth
Tottenham - Brighton
West Ham - Arsenal